Home Archief

Archief

Archief 2004 - 2005

DatumUurOrganisator - OuizPlaats
4/09/200420:00TTC Blue RacketsBonheiden
Deelnemers
KWISTETNIE
           36/40
Wij waren tot voorbij de helft van de quiz slechts met 3 mensen (Jean + Danny + Christof), Kristine was naar een fuif en haar tijd vergeten. Wij mochten het dan ook vergeten daar wij, naar gewoonte, al zeer slecht starten, wij zijn een soort oude diesel...eerst warm lopen en dan pas werken. Het resultaat was eigenlijk beschamend, namelijk een 36ste plaats op 40 deelnemende ploegen. Parkeren is er niet echt een probleem, althans als je er niets mee inzit om ’s nachts je wagen te gaan zoeken (er is namelijk geen lichtje te bespeuren) in een net afgemaaide wei.
10/09/2004 20:00 125-quiz Heindonk
Deelnemers
KWISTETNIE
                       26/49
Deze quiz hebben we helemaal met één man (euh vrouw) minder gedaan. Inderdaad Kristine was er in geslaagd te denken dat de quiz niet vrijdag doch zaterdag zou zijn, met alle gevolgen vandien. Een niet zo denderend resultaat 26ste op 49 ploegen ( door o.a. 1 op 15 voor de droedels). De ploeg bestond uit Jean, Paul en Christof. Parkeerproblemen zijn hier hoegenaamd niet, want het is de parking van het Bloso-domein “Hazewinkel”. Doch één minpuntje erover; om je auto terug te vinden breng je best een zaklamp mee, want over donker gesproken…dit was pas donker en aldus ontstond er zo een bijkomende quizvraag (zoek de wagen).
17/09/2004 20:00 Kwismorris-quiz Wiekevorst
Deelnemers
KWISTETNIE
  32/49
Een quizploeg die we regelmatig in quizzen aantreffen waar ook wij aan deelnemen. Deze keer wel met een voltallige ploeg (Erwin + Jean + Paul + Kristine + Christof). Het resultaat echter liet nog steeds op zich wachten met een erbarmelijke 32ste plaats op 48 ploegen, doch we hebben het “lachklassement” toch wel met kop en nek erboven gewonnen. Hopen op beterschap dan maar. Parkeerprobleem is hier groot, daar wij op +/- 500 meter stappen met de wagens geparkeerd stonden.
24/09/200420:00 Lisp1-quiz Lier
Deelnemers
KWISTETNIE
11/30
Een makkelijke quiz, want ondanks het feit dat we de eerste ronde gemist hebben (we waren er pas om 20u15 en ze waren net de antwoorden van de eerste ronde aan het ophalen) eindigden we toch nog op een vrij knappe 11de plaats op 30 ploegen. Als we ons gemiddelde doortrokken naar de gemiste eerste ronde dan halen we hier met gemak een 6de plaats. Deelnemers waren Jean, Jan, Carine, Kristine (die 2 ronden heeft gemist) en Christof. De duidelijke boodschap van deze quiz was toch wel dat we vroeger moeten vertrekken om tijdig in de desbetreffende zalen te geraken. We hebben vroeger al eens het lot uitgedaagd, maar nu hebben we uiteindelijk de kwalijke gevolgen aan den lijven ondervonden. Eén pluspunt was toch wel dat we nu stilaan op dreef geraken met ons quizzen, want als je met 10 punten achterstand moet starten en dan toch nog een net niet top 10 plaats behaald, dan denk ik dat we op de goede weg zijn en we stilaan een “vaste waarde” zijn in het quizcircuit. Om het te vergelijken met voetbal; wij zijn niet Manchester United of Real Madrid, maar we zijn toch al op weg om een vaste subtopper te zijn zoals Anderlecht of PSV. Parkeren in een stad is nooit echt gemakkelijk, doch nu viel het vrij goed mee, want op +/- 300 meter stonden wij nu geparkeerd.
1/10/200420:00 Onze quiz in de Putse competitie Putte
Deelnemers
KWISTETNIE
Onze eigen quiz van de Putse competitie werd voor de tweede keer op rij gewonnen door Kaktus. Ook dit jaar staken ze met kop en nek boven uit boven de eerste achtervolger, namelijk Drafje.
We hebben slechts één minpunt gescoord ( in de ronde “kunst & cultuur), maar er zijn ook 7 “solo’s” gescoord. Met andere woorden, we zijn er nog goed vanaf gekomen. De verdeling van de solo’s was als volgt: sport (1), kunst & cultuur (2), wetenschappen (1), literatuur (1), film (1) en muziek (1). Duidelijk dat onze ronde “kunst & cultuur” veel te zwaar op de lever ligt bij de ploegen. Ook het aantal correcte antwoorden op de rondes laat duidelijk een verschil optekenen; kunst & cultuur (13), literatuur (18), wetenschappen (21), sport (22), radio & tv (23), aardrijkskunde (24), varia (25), geschiedenis (26), muziek (27), thema (29), film en actualiteit (30).
Deze jaarlijkse gebeurtenis is iets om naar uit te kijken, doch zal ik zeer blij zijn om zelf aan een tafel te zitten om zo de “grijze massa” op volle toeren te laten draaien, want die spannende ontspanning is nog steeds zeer aantrekkelijk.
8/10/2004 20:00 TC Spirit Boortmeerbeek
Deelnemers
KWISTETNIE
  26ste
Wat valt er te vertellen over… een slecht resultaat? Niet veel alleen, het kan alleen maar beter worden. Met een gedeelde 26ste plaats kan je namelijk niet echt van een succes spreken. Eigenlijk eindigden we 28ste doordat we niet doorhadden dat er ongeveer 4 miljoen wagens op onze Belgische wegen rijden (schiftingsvraag). Een over het algemeen moeilijke quiz met vele toppers aan de andere tafels. Onze ploeg bestond uit Paul, Jan, Carine, Jean en Christof. Parkeren is soms wel een probleem daar de dorpskern van Boortmeerbeek na een volle quizzaal wel echt “parkeervol” is.
15/10/2004 20:00 Zaal Prins Leopold Zemst
Deelnemers
KWISTETNIE
24/37
De inspiratie gaat mij ontbreken om nog op een andere manier te vertellen dat wij nog steeds niet op onze top (hopelijk toch) zijn. Een resultaat als 23ste op 37 ploegen is niet echt goed te noemen, doch waren ook hier de gekende sterke concurrenten aanwezig. Ook deze behaalden niet allen een “topresultaat”doch, zoals mijn moeder altijd zei: “je moet niet kijken naar die na u komen, maar wel naar die die je voorgaan”. Deelnemers van ‘kwistetnie waren Erwin, Tilda, Jean, Peter (geleden van 27/02/04) en Christof. Een algemene verzuchting was dat blijkbaar alle quizzen (in vergelijking met vroegere jaren) zwaarder en moeilijker worden, om misschien wel bepaalde ploegen en deelnemers af te schrikken. Parkeerproblemen zijn er zeker voor de laatkomers, maar niet voor ons daar wij nu op dat gebied wel een sprong voorwaarts gemaakt hebben en dus nu op tijd zijn. Hopen op beterschap volgende week in de competitie!
22/10/2004 20:00 Putse Quizcompetitie Putte
Deelnemers
KWISTETNIE

  2de
Eindelijk onze eerste quiz in de Putse quizcompetitie waaraan wij deelnemen. Vorig seizoen behaalden we ons beste resultaat ooit en eindigden (onverhoopt) op een 3de plaats. Dit jaar moeten we proberen te bevestigen wat we waard zijn. So far so good, want we eindigden op een 2de plaats, zelfs voor een ploeg (ik noem geen namen) die zich probeerde te versterken met mensen uit andere (sterke) ploegen. Overzicht van onze resultaten: wetenschappen alles juist, 1 fout in geschiedenis, film en muziek ( 1 solo voor organiserende ploeg), de andere vier en drie juiste antwoorden. Joker gezet op “literatuur” (3 juiste antwoorden) en 1 solo gescoord met “Kiribati” als antwoord in de ronde aardrijkskunde. Onze ploeg bestond uit Carine, Kristine, Jean, Jan, Paul en Christof.
29/10/2004 20:00 BK Weerde Hofstade
Deelnemers
KWISTETNIE
 31/43
Wat kan ik nog verzinnen om een slecht resultaat (we moeten een kat een kat durven noemen) te beschrijven? Misschien met te zeggen dat het nu alleen kan beteren? Ach hoop doet leven.Deze quiz was (om in dierentermen te blijven) niet van de poes. Er waren veel toppers aanwezig, waarvan ook sommigen onderpresteerden. Een 31ste plaats op ocharme 43 ploegen was de eindbalans van deze, ondanks de moeilijkheid, toch aangename quiz. Onze ploeg ondervond bovendien nog een laatste “vervanging” daar Kristine ziek te bed lag. Ons team bestond uit Erwin, Paul, Jean, Danny en Christof. Parkeerproblemen zijn gekend in Hofstade, doch met een fikse wandeling heb je een beauty van een plaats.
Onze 200ste quiz als Kwistetnie
5/11/2004 20:00Reborn to be alive quiz Winksele-Delle
Deelnemers
KWISTETNIE
 14/51
De meest verre verplaatsing voor de eerste helft van dit seizoen leverde een (bijna) bevredigend resultaat op. We eindigden gedeeld 14de op 51 ploegen. De tafelrondes waren veruit ons sterkste punt (19/20, 17/25 en 19/25). Een quiz met vrij veel variatie in vragen en een wisselende moeilijkheidsgraad. Deze quiz werd gepresenteerd door Raf Van Brussel ( “onze” derde BV na Ben Crabbé en Tom Lenaerts ). Onze ploeg bestond uit Kristine, Peter, Jean, Paul en Christof. Tot slot; als je hier geen parking vind, dan vind je nergens parking.
12/11/2004 20:00 Quizcompetite Putte
Deelnemers
KWISTETNIE
 4de
De organisatie lag in handen van Pentagon, met andere woorden een top3 plaats zou een zwaar te bekampen resultaat zijn daar zowel Drafje, Kaktus als KWB zelf deelnamen aan deze editie. Nog nooit zo’n slechte start gehad als deze keer. Met rondes als sport (2), geschiedenis (3)en varia (2) haalden we niet het verhoopte resultaat binnen. Actua (5), kunst & cultuur (4 en joker) en radio & tv (3) waren niet echt resultaten om een remonte mee in te zetten. Na de pauze (we zijn nog steeds diesels in de oude betekenis) ging het veel beter; wetenschappen (5), thema “gestorven in 1999” (6), literatuur (6), aardrijkskunde (4) en film (6) waren fantastische resultaten doch muziek (3) ging niet echt goed.Tussen haakjes zijn het aantal juiste antwoorden op 6 vragen. Eindresultaat was dus een vierde plaats op 9 ploegen. Ons team bestond uit Carine, Kristine, Tilda, Jan, Jean en Christof. Een voetnoot was dat we duidelijk het lachklassement op onze naam mochten schrijven door een Tildiaanse opmerking: namelijk “zie je wel dat we moesten jokeren op deze muziekronde”, doch we waren volop bezig met …de themaronde gestorven in 1999 met oa de dood van Raisa Gorbatchov en Dustin Hoffman euh Dusty Springfield…).;)
19/11/2004 20:00 KSK Wavria quiz O-L-V Waver
Deelnemers
KWISTETNIE
 5de
Een “thuismatch” voor Christof , want al jaren een trouwe “Waver”-fan, dus de zenuwen waren (nog) wat hoger gespannen. Onze eerste ronde leverde een 8 op 10 op, doch daarmee waren we pas 8ste en wisten we dat het een quiz op het scherpst van de snee ging worden. Zo’n quiz waarin je geen “stomme” verliespunten kan permitteren. De resultaten kwamen niet zo vlot als dat er andere zaken bij een teamlid verschenen. Ons eindresultaat was dan ook niet echt om naar huis over te schrijven, want wij eindigden slechts op een 5de plaats. Wel kan daar tegen ingebracht worden dat een ploeg uit vier personen bestond en dat er één iemand meer in het kleinste plaatsje van de zaal dan bij ons aan tafel zat en dit heeft ons toch wel enkele punten gekotst…euh gekost. De ploeg bestond uit Kristine, Paul, Jean en Christof. Parkeerproblemen zijn hier onbestaande.
26/11/2004 20:00 Dynamo quiz Niel
Deelnemers
KWISTETNIE
 3de
Onze jaarlijkse afspraak op deze quiz te Niel werd een kleine triomf; we eindigden namelijk op een 3de plaats, op één punt van de 2de en zeven punten op de winnaars. Doch hebben we zeker een vijftal punten verloren zoals het aantal departementen in Frankrijk, een land dat anderhalf keer groter is dan België (Costa Rica), de Verlichting (of was het nu Romantiek) en de “logische” vergissing tussen Van de Caveye en … Bredael en nog van die “stoten”. Onze ploeg bestond uit Tilda (thank u for the foute music), Kristine, Jean, Peter, Paul en Christof. Bij laatkomers (wij zijn echter ons leven gebeterd) kunnen er wel parkeerproblemen ontstaan. Next week same team but different location.
3/12/2004 20:00 Quizcompetitie Putte
Deelnemers
KWISTETNIE
   4de
Deze maal werd de quiz georganiseerd door Drafje. Met andere woorden alles dan een derde (na Kaktus en KWB) of tweede plaats (na Kaktus) is niet goed te noemen. In drie ronden hebben we het maximum juiste antwoorden kunnen geven namelijk in geschiedenis, wetenschappen (bovendien joker) en themaronde (Sinten en sinten), twee ronde vijf juiste (radio&tv en film), drie ronden met vier (sport, varia en actualiteit) en vier ronden met drie correcte antwoorden (kunst & cultuur, literatuur, aardrijkskunde en muziek). De special was “hout” en dit was voor Kristine (die duidelijk uit het goede hout gesneden is) niet echt een probleem (8/10). Het eindresultaat viel, ondanks de vrij goede resultaten, toch tegen…slechts vierde! De kwistetnieers waren Kristine, Tilda, Jean, Paul, Peter en Christof.
10/12/2004 20:00 HODORA - Quiz Nijlen
Deelnemers
KWISTETNIE
 46ste
Wat was dat? We hebben onze start duidelijk gemist (4/10), maar daarna hebben we ons wel herpakt,doch sommige ronden waren zo onduidelijk uitgelegd (linken leggen die niet echt evident zijn) dat er een algemene “k zen ie ni geire” uit de monden van onze ploeg kwamen. Een quiz om in de toekomst links te laten liggen, daar niet alleen de wisselende moeilijkheid, maar ook de gehele vraagsfeer niet juist zat. We eindigden, volgens de organisatoren, op een 46ste plaats doch er zijn ons tijdens de twee laatste ronden (waarover we geen feedback kregen in verband met correctheid van de punten) afgenomen. Eigenlijk eindigden we op een 41ste plaats (wat ook niet om te stoefen is). Onze ploeg bestond uit Tilda, Erwin, Jean, Paul en Christof. Parkeerproblemen zijn hier niet door de (vrij) grote parking.
17/12/2004 20:00Alcazar-quiz Weerde
Deelnemers
KWISTETNIE
 6de/30
Een parochiezaaltje van de oude generatie, een organisatie van supporters van de “kakkers” en gutsende regen…een “mooier” einde van de quizzen in 2004 konden we ons niet inbeelden (sprak hij sarcastisch). Doch dit in het achterhoofd houdende was dit een snelle en plezierige quiz mét zelfs diaprojecties. Ondanks de 30 seconden per vraag (de klok tikte mee op het projectiescherm) was dit een snelle quiz. Een originele eerste ronde waren de “smoelentrekkers” (bekende gezichten digitaal aangepast en soms zelfs mooier gemaakt) waarin we alleen David Beckham niet erkenden (we dachten aan Patje “boemboem” Goots). Met een gemiddelde van 83% scoorden we wel behoorlijk doch bereikten slechts een 6de plaats op 30 ploegen, maar wel 9 punten voor de 7de en 10 punten achter de eerste. Algemeen consensus onder de ploegleden (Tilda, Kristine, Paul, Danny en Christof) om volgende jaar deze quiz terug op de agenda te plaatsen. Parkeerproblemen kunnen zich hier wel voordoen doch met een klein wandelingetje zijn hier wel een aantal plaatsen te bemachtigen.
8/01/2005 20:00 KWB Peulis
Deelnemers
KWISTETNIE
Carla  15de/40
De eerste quiz van het nieuwe jaar werd gestart met een onuitgegeven “opstelling”, want door de (langdurige) afwezigheid van onze “grijze eminentie” kwamen er twee plaatsen open. Deze aldus ontstane “leegte” werd opgevuld door Stijn (nog steeds de junior van de ploeg met zijn 15 jaar) en Carla (net zoals Peter, Jean, Erwin en Tilda “via-via” een (ex)-inoferiaantje). Voor de rest bestond de ploeg uit Tilda, Kristine en Christof. Met dit alles in het achterhoofd houdende was het nog een (zeer) billijk resultaat (15/40) Parkeerproblemen doen zich hier niet voor.
15/01/2005 20:00 Jong CD&V quiz Mechelen
Deelnemers
KWISTETNIE
Pierre + Dirk 4de/18
Wat kan je schrjiven over een quiz waarop je alles eruit hebt gehaald dat er in zat? Geen verloren punten die we “hadden moeten hebben”, integendeel zelfs een aantal extra punten door eveneens extra goede gokken. Met slechts 18 deelnemende ploegen waren er toch een tiental quizploegen. Met 93 op 120 behaalden we alzo een mooie 4de plaats, ondanks we in de helft van de quiz 1ste stonden. Droedels (4/10) en foto’s (6/10) waren onze slechte resultaten. Onze ploeg bestond uit Carine, Jan, Pierre, Kristine, Dirk en Christof. Parkeerproblemen zijn onbekend daar de volledige speelplaats van het Scheppersinstituut gebruikt kon worden.
21/01/2005 20:00 St-Godelieve quiz Kapelle-op-den-bos
Deelnemers
KWISTETNIE
 10de/48
Een ietwat weinig gevarieerde quiz met een wisselend, doch eerder makkelijk, niveau. Bijna geen muziekvragen (3) en bijna geen tv, radio - en filmvragen. Elke ronde was een themaland of themacontinent, wat uiteraard zijn beperkingen inhoud. Bovendien 1 fotoronde en 1 puzzelronde. Het resultaat viel nog mee; we eindigden op een 10de plaats op 48 ploegen, waarvan sommigen nog twee andere ploegen én een aantal spiekende opdieners/afhalers gebruikten.Het had plaats in een grote sportzaal (zonder verwarming én zonder rokers) met een beperkt aantal parkeerplaatsen in de omgeving. Kwistetnie bestond voor de gelegenheid uit Tilda, Kristine, Peter en Christof.
28/01/2005 20:00 Davidsfondsquiz Reet
Deelnemers
KWISTETNIE
Kris  6de/40
Wanneer je voor de derde slimste van de wereld in het klassement aankomt, ben je dan de tweede slimste of de slimste? Na andere “BV’s” op quizzen tegen te komen was het deze keer de beurt aan Greet Op De Beeck. Doch dit alles terzijde daar wij naar Reet gingen om te quizzen. Een mooie 6de plaats (gedeeld en eigenlijk dus 7de) op 40 ploegen in deze quiz met een behoorlijke moeilijkheidsgraad, weinig muziek, film, radio,tv en cultuur doch veel politiek, sport (alleen voetbal en wielrennen),geschiedenis en aardrijkskunde. Bovendien waren er twee rode draden in de quiz ( 1x 5 op 5 en 1 x 4 op 5), een zeer makkelijke puzzelronde en een makkelijke fotoronde. Tevens werken ze hier met “handige” papieren om de drank af te rekenen (sprak hij sarcastisch). Houten handjes in de lucht om drank te bestellen, doch o wee indien je dit daarna nog omhoog laat steken. Onze ploeg bestond uit Kristine, Carine, Jan, Stijn, Kris (zijn 2de quiz bij ons) en Christof. Parkeerproblemen zijn er hier niet.
4/02/2005 20:00 Spirit-quiz Londerzeel
Deelnemers
KWISTETNIE
 9de/26
Een eerste quiz voor hen, doch een laatste voor ons (aldaar). Deze quiz was duidelijk hoe het niet moest; een politieke partij die dan ook vragen stelde met betrekking tot hun interesses namelijk politiek. Teveel cultuur, politiek en detailvragen. Het niveau schommelde ook te erg, foto’s, sport, film en puzzels waren (veel) te makkelijk doch aardrijkskunde, literatuur en muziek waren onze “downers”. De prijzen waren ook al niet om naar huis over te schrijven (vandaar dat ik het nu doe). Een paar weken geleden hebben we nog eens aan een quiz deelgenomen die georganiseerd werd door een politieke partij, doch zij kenden wel “de regels van de (quiz)kunst”. Ondanks het feit dat aan de overkant van de straat er een volwaardige (en afleidende) “party” aan de gang was behaalden we (Tilda, Erwin, Peter, Lily en Christof) een (vrij mooie) 9de plaats op 20 ploegen. Ernstige parkeerproblemen.
12/02/2005 20:00 13de DWM Quiz Lint
Deelnemers
KWISTETNIE
Dirk + Karin  6de/22
Onze jaarlijkse afspraak bij Danny met zijn eigen quiz voor DWM en ik heb hem beloofd dat ik niet mild zou zijn, doch zeer hard. Welnu hard, hard, hard dat het regende en geregend had. Het was de 13de quiz aldaar en ik wist reeds op voorhand dat het dus ook geen succes kon worden (zeker na het lezen van onze “concurrenten” en met de samenstelling van onze ploeg, die weeral aan verandering toe was ). We zijn dus geen Lance Armstrong ( 6 x 1ste), geen Michael Schumacher ( 7 x 1ste), maar wel een Indurain ( 5 x 1ste), want nu geraakte we niet verder dan een 6de plaats op 22 ploegen (trouwens ons slechtste resultaat na 1 x 2de en 5 x 1ste). Doch het moet gezegd worden onze nieuwe quizzers (Dirk voor zijn 2de en Karin voor haar 1ste maal) hebben het er goed vanaf gebracht.De andere twee leden waren Kristine en Christof. De quiz bestond uit 19 ronden van 5 vragen en één daarvan kon je op jokeren, met een totaal dus van 100 punten. Moeilijkst waren muziek en fauna (2), zeven ronden met 3 punten, vijf ronden met 4 punten en vijf ronden met 5 punten (+ 5 extra voor joker). Volgend jaar gaan we er uiteraard terug voor, want dan is het niet de 13de doch wel de 14de quiz aldaar. Parkeerproblemen zijn daar eigenlijk niet.
18/02/2005 20:00 Quizcompetitie Putte
Deelnemers
KWISTETNIE
Marleen + Gerre  4de/9
Eerlijk duurt het langst…ja dag Jan! Duidelijk twee maten en twee gewichten in deze “soap” van een quiz. Als je een A in plaats van een O schrijft en dit eerlijkheidshalve ook toegeeft krijg je geen solo. Doch wanneer je woorden foutief schrijft en Corsica of Quizpels noemt krijg je, omdat je niet eerlijk bent, toch je punten. Als je daarentegen het antwoord opschrijft (en omdat de vraagstelling niet duidelijk was de tweede naam ook vermeld = Schnappi = Gruttmann) samen met een andere ploeg dan krijgt deze andere ploeg (omdat ze Drafje noemt) toch een solo! Logisch toch hé?! Er kwamen al stemmen op om als ploeg in de competitie te stoppen doch we geven het volgende keer (laatste dit seizoen) nog een laatste kans. Niets positiefs te vermelden ondanks we toch nog (met onze eigen miserie) hebben gelachen en we 4de eindigden op 9 ploegen (wat eigenlijk slecht was). Resultaten: 6 op 6 bij sport, actua, aardrijkskunde, 5 bij geschiedenis, kunst & cultuur en themaronde, 4 bij radio & tv, wetenschappen en literatuur, 3 bij varia, film en muziek. Onze ploeg bestond uit Kristine, Gerre, Marleen, Peter, Erwin en Christof.
26/02/2005 20:00 De lustige ludoos-quiz OLV Waver
Deelnemers
KWISTETNIE
Pierre 13de/+-40
Voor de organisatie was het de eerste quiz, voor ons daar zeker niet te laatste keer. Een veertigtal ploegen aanschouwden een multimediaquiz met een verfrissende diversiteit. Regelmatig kleine (of grote) tips voor de goede toehoorder (of kijker). We eindigden op een verdienstelijke 13de plaats met Kristine, Carine, Jan, Pierre en Christof als deelnemers voor ‘kwistetnie. Geen parkeerproblemen.
4/03/2005 20:00 Bloed, zweet en tranen quiz Antwerpen
Deelnemers
KWISTETNIE
 3de/39
Onze jaarlijkse afspraak in “ ’t stad “. Een echte bloed, zweet en tranen - quiz, vandaar ook zijn naam. Telkens (voor en na de pauze) een extra “zweetronde” tijdens de andere gewone rondes. Zwaar en dus goed voor ons, daar wij graag afzien (nee niet afzien euh afkijken). Een grote aangename zaal met één groot nadeel, namelijk een “wc-madam”. Weinig parkeerproblemen, doch tijdig zijn is de boodschap. We eindigden (vrij) sterk op een 3de plaats op 2 punten van de eerste en dit op 39 ploegen. Ons team bestond uit Tilda, Kristine, Jean, Erwin, Peter en Christof.
12/03/2005 20:00 St-Ursula-instituut-quiz OLV-Waver
Deelnemers
KWISTETNIE
21ste
Het was een typische school - quiz, met andere woorden een “schoolse - quiz”. Een quiz waarin je net zoveel punten verdient door een stuk muur van de school te herkennen als door de vier delen van de maag van een koe te benoemen; zo’n quiz. Een quiz waarin je net zoveel punten verdient door een stuk van een leerkracht te herkennen in een samengesteld gezicht als door de vorig jaar overleden ex-winnaar van de Ronde van Frankrijk te weten; zo’n quiz. Veel meerkeuzevragen, “Electron” – vragen en meer van die gesloten vragen. Met andere woorden we waren als vogels voor de kat, daar onze “schoolkenner” en huidig leerling aldaar niet echt de leerkrachten of locaties of wat dan ook voor veel gebruikte afkortingen niet kende. Tel daar een tiental punten bij en je staat niet zoals nu op een 21ste plaats, doch makkelijk in een top 10. Ondanks de mogelijke multimediashow is dit wel achterwege gebleven en verzaakten ze zelfs om regelmatig(er) een tussenstand op dit scherm te projecteren. Een onoverzichtelijke quiz qua puntentelling, maar gelukkig geen praktische proeven. Iedereen weet dat ik voor de vrouwen ben, wel bij dit presentatieduo zeker daar het meisje perfect en duidelijk de vragen voorlas en de jongen had beter minder tijd doorgebracht bij de kapper en zijn vragen eens proberen te lezen. Een goede zaal (niet roken), goedkope drank en versnaperingen (alles aan € 1), veel parking. Prognose algemeen om hier terug te komen is dan ook fifty – fifty (de nostalgie). Onze ploeg bestond uit Kristine, Jean, Stijn en Christof (ex – leerling en ex - student , doch zeer ex zo te zien).
18/03/2005 20:00 Vennekensquiz Kessel
Deelnemers
KWISTETNIE
4de/31
Ik heb het gevonden; het befaamde verkeersbord met daarop de aanduiding “einde beschaving!”. Ik ben het gepasseerd op weg naar “Kessel - statie”. Op deze godvergeten plaats een quiz van niveau aantreffen is dan ook onmogelijk. De “serveerders” deden niet eens de moeite om het bier in glazen te schenken, je moest uit het flesje drinken. Later werd wel duidelijk waarom; ze hadden er geen tijd voor daar ze hun vrienden/ouders/… de oplossingen moesten voorschotelen. Een schandalige spiek – quiz waar de mensen van de jury er ook niet echt tegen waren. Zelf hebben we ook ons best gedaan om een vijftal punten ( meer dan genoeg voor de overwinning ) naar de kl… te helpen. We eindigden slechts/wel op een 4de plaats op 31 ploegen, doch hier was geen eer noch plezier aan te beleven. Parkeergelegenheid was er voldoende. Onze ploeg tenslotte bestond uit Tilda, Kristine, Erwin, Jean en Christof.
25/03/2005 20:00 FC Katelijne St-Katelijne-Waver
Deelnemers
KWISTETNIE
4de
We hebben het huzarenstukje van vorig jaar niet kunnen overdoen. Toen haalden we het dankzij de schiftingsvraag en werden we eerste. Dit jaar is het dankzij de schiftingsvraag eigenlijk slechts een 4de plaats (gedeeld met de 3de) geworden, doch een 2de plaats zat zeker in de mogelijkheden. We hebben in een aantal ronden teveel punten vergooid, ondanks de mooie remonte in de allerlaatste ronde (a, b of c voor respectievelijk 1, 2 of 3 punten) met 26 op 30 (veruit het meeste van alle ploegen) hebben we het niet kunnen halen. Een erg rumoerige quiz die jaarlijks niet mag mankeren op onze kalender. Onze ploeg bestond uit Carine, Jan, Jean, Peter, Lily en Christof. Parkeerproblemen zijn hier niet.
1/04/2005 20:00 Quizcompetitie Putte
Deelnemers
KWISTETNIE
3de
De laatste quiz van de Putse quizcompetitie kunnen we ondanks een knappe 2de plaats niet echt een volledig succes noemen. Door de (vele) verloren punten is de eindrangschikking van het seizoen 2004 – 2005 een (kleine) tegenvaller geworden. Net als vorig jaar eindigden we 3de, op één (1) punt van de 2de. Moreel zijn we echter wel de vicekampioenen, lees daarvoor maar eens de “belevenissen” van de vorige competitiequiz. Trouwens kan je van een competitie spreken als die bestaat uit slechts zes quizzen? Dit is en blijft te weinig, het zouden er toch minstens een tiental moeten zijn. Een aantal aanpassingen aan de stijl dringen zich op; zoals geen jokers, geen dubbelpuntsvraag,…. Hou het simpel, want daardoor gaat het ook vlotter zijn. Ook het “bordjessysteem” zou ik afschaffen om fouten en oneerlijkheden tegen te gaan. In het vijfentwintig jarig bestaan van deze Putse quizcompetitie draaien wij al zes seizoenen mee en het gaat alleen maar de goede kant op, dus mogen we eigenlijk niet klagen. Onze ploeg in de laatste van de competitie bestond uit Tilda, Kristine, Jean, Erwin, Paul (het tweede deel van de grijze eminentie is terug!) en Christof.
8/04/2005 20:00 Veertienbundersquiz Blaasveld
Deelnemers
KWISTETNIE
20ste
Bij het overlezen van de namen van onze concurrenten hoopten we op een top 15, doch vreesden we buiten de top 20 te vallen. Het eindresultaat was een 20ste plaats, wat eigenlijk voor heel de avond niet echt representatief was daar wij altijd rond de 15de plaats schommelden. Twee echt goede ronden ( foto’s 18/20 en droedels 10/10) hebben ons niet echt vooruit geholpen. Een leuke, afwisselende quiz met wel een serieus niveau. Parkeerproblemen zijn er niet. Onze ploeg bestond uit Kristine, Jean, Jan, Carine en Christof.
15/04/2005 20:00 SK Peulisquiz Peulis
Deelnemers
KWISTETNIE
11de
Een ondertussen jaarlijks wederkerende quiz is deze uit de “heimat” van 2 quizzers van ‘kwistetnie, namelijk Paul en Christof. De traditionele opwarmronde, die totaal geen invloed heeft op de einduitslag was zeker niet van de poes, we scoorden slechts 1 op 10, met als onderwerp 175 jaar politiek België. Doch onverschrokken als we zijn lieten we dit zeker niet aan ons hart komen, ondanks het feit dat ook hier weer de gekende “grote kanonnen” aanwezig waren. Het is een niet zo makkelijke quiz die nogal politiek – geschiedkundig gericht is met daarbovenop droedels, literatuur en cultuur. Bovendien nog een “rode draad” waarin je zowel punten kan verdienen als verliezen. Alleen op de muziekronde behaalden we een perfecte score. We behaalden een 11de plaats, doch dit was eigenlijk (zonder de schiftingsvraag) een gedeelde 9de plaats. Hieruit blijkt dat we stilletjesaan toch subtoppers zijn in het “quiz-circuit”. De ploeg was deze keer samengesteld uit Tilda, Kristine, Jean en de voorheen genoemde “Peulenaren”. Parkeerproblemen zijn hier onbestaande, ondanks het feit dat je je dimlichten gedurende de gehele quiz laat branden.
23/04/2005 20:00 Toc-quiz Booischot
Deelnemers
KWISTETNIE
12de
Een quiz waarin we aantraden met een verzwakte kern. Op de site stond namelijk dat deze quiz met vijf mensen per ploeg diende gespeeld te worden, doch was het eigenlijk met zes. Bovendien was het weer zo’n quiz waarbij we tijdens en na de quiz het gevoel hadden dat we makkelijk een vijftal punten zelf de nek hebben omgewrongen. Tel daarbij dan nog eens een zesde persoon, dan zitten we in de top vijf. Vandaar onze 12de plaats op deze aangename (ondanks de “trek” in onze nek) en traditionele quiz met een fotoronde (16/20), droedels (19/20) en een aantal gewone ronden. Extra’s waren de “proefronde” (jenevers en pasta 6/10), het Heistse dialect in elke gewone ronde en de internetfilmpjes tijdens de pauze. Te weinig muziek – en filmfragmenten ondanks de mogelijkheid tot een multimediashow, dit is toch een gemiste kans. Parking is niet echt een probleem. Ten slotte bestond onze ploeg uit Carine, Jan, Jean, Peter en Christof.
29/04/2005 20:00 BBC Putte Putte
Deelnemers
KWISTETNIE
20ste
In alle eerlijkheid dient er gezegd te worden dat het een afwisselende en aangename quiz was, maar…. We scoorden vrij goed en er was wel wat “concurrentie”, maar…. We waren wel slechts met zijn vieren (Kristine stuurde haar kat) tot ongeveer de helft van de quiz (toen kwam Stijn erbij), maar… Neen, deze quiz heeft niet echt gebracht wat er inzat voor ons. Het ging echt niet zoals het zou moeten gaan, ondanks het feit dat we maar enkele punten “weggegeven” hebben. Zo eindigden we op een beschamende 20ste plaats (op ocharme 39 ploegen), doch de gegeven uitleg maakt veel duidelijk. Voor volgende week zal er echter geen verbetering inzitten daar het dan een gerenomeerde quiz is, de quiz om de Putse competitie te betalen, met heel wat ploegen uit de top 20 van Vlaanderen. Onze ploeg bestond uit Jean, Paul, Erwin, Stijn en Christof. Parkeerproblemen zijn er hier absoluut niet.
7/05/2005 20:00 5PK-quiz Putte
Deelnemers
KWISTETNIE
28ste
Onze ploeg bestond uit Tilda, Jean, Peter, Christof en een kat. Kristine slaagde erin om voor de tweede keer op rij haar kat te sturen zodat we weerom in laatste instantie (na de eerste ronde) de hulp diende in te roepen van onze junior van de ploeg namelijk Stijn. Deze quiz zat vol met toppers uit het gehele quizland en we weten dat de vragen ook al niet van de poes zijn. Met een 28ste plaats behaalde we eigenlijk nog een vrij goed resultaat, de omstandigheden in het achterhoofd houdende. Verder was er weinig te melden, doch parkeerproblemen zijn hier niet.
14/05/2005 20:00 Takeitiezie-quiz Duffel
Deelnemers
KWISTETNIE
11de/40
De quiz werd voor de derde keer ingericht en telkens zijn ook wij daar van de partij. Waarom? Wel, het is een originele, aangename quiz en blijkbaar geven meer en meer quizploegen ons gelijk. Voor de quiz krijg je alleen een blad met daarop een (beperkt) kruiswoordraadsel, doch een belangrijk daar de oplossingen van dit werkje je belangrijke tips opleveren, namelijk de gevonden woorden vormen telkens de eerste letter van de gewone vragenronden. Belangrijk dus om op tijd te zijn! We hadden de tien woorden op een korte tijdspanne en dat gaf al een beetje een gerust gemoed. Naast de tien ronden is er ook nog een fotoronde ( op 20 punten, wij hadden 18 ) die deze keer de laatste 20 Miss ( of is het miss ) België toonde. Tevens een “stop de tape”– ronde met tien muziekfragmenten die diende aangevuld te worden met “ x ” aantal woorden, wat voor de nodige ambiance zorgde. Elke gewone ronde bestond uit een droedel, aardrijkskunde, sport, kunst, geschiedenis, wetenschappen, media, culinair, actualiteit en muziek. We behaalden een vrij sterke 11de plaats op 40 ploegen in een quiz waar, zoals reeds gemeld, er meer en meer “echte” quizploegen aan deelnemen. Onze ploeg bestond uit Tilda, Jean, Paul, Stijn en Christof. Parkeerproblemen zijn er hier helemaal niet.
20/05/2005 20:00 Kleine Paepedaelen Reet
Deelnemers
KWISTETNIE
Pierre 6de/26
De infrastructuur beloofde niet veel soeps. Drank diende in de beginfase en tijdens de pauze zelf afgehaald te worden daar de mensen niet konden volgen. Doch de quizvragen waren van een ander kaliber. Het was een plezante, traditionele quiz met tien ronden met telkens tien vragen, één muziekronde en één foto - en droedelronde. De foto’s waren niet echt van de beste kwaliteit,maar dit werd verholpen door tafel aan tafel het originele exemplaar te laten zien (niet echt hoe het hoort, maar wel beter dan niets). De vragen gingen soms, door het geroezemoes en de slechte infrastructuur een beetje te snel en er werden zeer zelden vragen herhaald. De warme, gefrituurde versnaperingen die men kon kopen, zorgden een drietal keren dat we zonder klank en licht zaten, wat nog eens de “primitieve” infrastructuur aantoont. Een ander minpunt was de parking. Deze vereniging heeft een parking voor een dertigtal wagens, doch deze kon/mocht men niet gebruiken. Bovendien staat dit chalet midden in een woonwijk met een groot aantal garages en opritten waardoor je toch al eventjes diende te wandelen voor één van de schaarse parkeerplaatsen. Met andere woorden kan deze quiz qua organisatie wel wat beter (alle begin is moeilijk), doch qua entertainment krijgt deze quiz een positief eindresultaat. Onze ploeg, die een knappe 6de plaats behaalde, bestond uit Jan, Jean, Pierre, Danny en Christof. Nog een voetnoot; onze aanwezige “grijze eminentie” vond dit resultaat niet goed genoeg, maar “you can’t win them all”!
28/05/2005 20:00 Fie & the hollywood bananas-quiz Putte
Deelnemers
KWISTETNIE
34ste
Het is voor hen de eerste quiz, maar voor ons de laatste aldaar. Wat hebben die quizploegen toch met hun eerste quiz? Het is niet de eerste, maar hopelijk wel de laatste keer dat we tot die conclusie moeten komen. Een niveau om U tegen te zeggen en zeer vergezochte vragen. Een algemene bekommernis (ook van andere ploegen) was dat er volgend jaar wel wat ploegen zullen afhaken voor deze quiz. Opgelet; de organisatoren hebben hun uiterste best gedaan, want er was een ware multimediashow, alles verliep zeer vlot, de infrastructuur was in orde, de parking voldoende en ze zorgden zelfs na afloop voor een boekje met daarin alle vragen en antwoorden. Daarop hebben we niets aan te merken, doch wel op het niveau en de soort van vragen. Onze ploeg die een (beschamende) 34ste plaats behaalde bestond uit Tilda, Jean, Paul, Stijn en Christof.
3/06/2005 20:00 KTA-quiz Lier
Deelnemers
KWISTETNIE
11de/42
De quiz heeft plaats in een grote aangename (rookvrije) sporthal van een school met goede akoestiek en een duidelijk sprekende presentatrice. Een snelle quiz met weinig herhalingen (ondanks dat er 200 vragen dienen opgelost te worden), een zeer wisselend niveau van vragen en na de quiz een chaos aan de prijzentafel doordat ze bijna alle ploegen tegelijkertijd afroepen en niemand de tijd geeft om “rustig” iets uit te zoeken (ook niet onze “grijze eminentie”). Per “gewone” ronde van elf vragen was er telkens een “tafelronde” bij met een wisselend aantal punten, hierdoor was de quiz toch wel van een goed niveau te noemen. De oplossingen werden echter wel te snel afgehandeld en daardoor wisten we niet altijd wat nu het juiste antwoord was en waarop dit sloeg. We behaalden een billijke 11de plaats op 42 ploegen, waaronder toch een twintigtal “professionals” mochten gerekend worden. De keuze in drank en versnaperingen is eerder beperkt, in tegenstelling tot de voorziene parkings die talrijk aanwezig waren doch die in het pikkedonker dienden teruggevonden te worden. Onze ploeg bestond uit Carine, Jan, Jean, Paul en Christof.
10/06/2005 20:00 Mercator-quiz Rupelmonde
Deelnemers
KWISTETNIE
21ste/52
Een echte “einde seizoensquiz”, met andere woorden een quiz die we “uit noodzaak” moesten kiezen. Een quiz met vele “concurrenten” in een (bijna) niet verwarmde tent. Een traditionele quiz in de zuiverste zin van het woord, met andere woorden een achttal gewone ronden (met wonder oh wonder telkens de tiende vraag een… muziekfragment), één fotoronde en één ronde met denkpuzzels. De presentator liet geregeld steekjes vallen en de uitleg van de antwoorden was soms te schools, te belerend. Positief punt is dat je als “versnapering” frieten en aanverwanten kan kopen (pakje met saus € 1,5). Maar terug over naar de essentie; we behaalden een (vrij) slecht resultaat namelijk 21ste op 52 ploegen met als ploegleden Tilda, Jean, Erwin en Christof. Parking is er wel voldoende, mits een korte wandeling. Doch je hebt alle tijd daar je ongeveer tien minuten moet aanschuiven om binnen te komen en om bonnetjes aan te kopen.
17/06/2005 20:00 Rumst
Deelnemers
KWISTETNIE
Pierre 3de
Een quiz van een lager niveau, zowel op het gebied van de infrastructuur (we zaten precies in iemand zijn verouderde living), de meubelen (slechte stoelen en een kwakkelende tafel), de presentator (foutieve intonaties, verkeerd uitgesproken namen en duidelijk geen quizzer), de vragen (ze waren te makkelijk) en de antwoordbladen (ze waren voor een groot gedeelte geschreven door de organisatoren, back to the seventies). Echter toen we het met de hand geschreven, ploegenoverzichtblad bekeken vreesden we om bij de laatste te eindigen. Een eindeseizoensquiz brengt dit natuurlijk altijd met zich mee, want er zijn dan zeer weinig quizzen. Ondanks bovengenoemde feiten was deze quiz toch een succes voor ons, want we behaalden een sterke 3de plaats (met één punt achter de 2de) op een sterk bezette quiz (er waren een twintigtal quizploegen aanwezig uit de top 150). Onze ploeg bestond uit Paul, Carine, Jan, Pierre (die de zieke Jean verving) en Christof. Parkeerproblemen zijn er hier niet.
24/06/2005 20:00 Bagonie-quiz St-Pauwels
Deelnemers
KWISTETNIE
30ste
De laatste… en we hebben het geweten, of toch niet? De juiste uitslag is niet meegedeeld, vandaar denken we dat we op een 30ste plaats eindigden. Niet echt een topresultaat. Ondanks dit alles was het toch een aangename quiz in een tent, zalig met dit weer (30° C en meer). Onze ploeg bestond uit Tilda, Erwin, Paul en Christof. Parking is hier voldoende en dichtbij. Volgend seizoen start op zaterdag 3 september 2005 te Bonheiden.

Archief 2022-2023
Archief 2021-2022
Archief 2020-2021
Archief 2019-2020
Archief 2018-2019
Archief 2017-2018
Archief 2016-2017
Archief 2015-2016
Archief 2014-2015
Archief 2013-2014
Archief 2012-2013
Archief 2011-2012
Archief 2010-2011
Archief 2009-2010
Archief 2008-2009
Archief 2007-2008Fotos 2007-2008
Archief 2006-2007Fotos 2006-2007Quiz2006.doc
Archief 2005-2006Fotos 2005-2006
Archief 2004-2005Fotos 2004-2005
Archief 2003-2004Fotos 2003-2004Quiz 2003.doc
Archief 2002-2003Fotos 2002-2003
Archief 2001-2002Fotos 2001-2002
Archief 2000-2001Fotos 2000-2001
Archief 1999-2000