Home Archief

Archief

Archief 2006 - 2007

15-09-200620u00Sint-Cecilia quizLeest
DeelnemersAantal deelnemers :

ROUTE :Dorpstraat, weinig parking.
Behaalde plaats :17 / 41

Behaalde punten :92 / 108

Laatste update :23-12-2006 om 18:56:50

Commentaar
“Comedy Capers te Leest.” Het zou een mooie krantentitel kunnen zijn, alleen was het voor ons de “harde” realiteit. Maar laat mij dit alles even verduidelijken. Het begon al “goed”, we moesten een joker inzetten op een ronde naar voorkeur, nog voor de quiz begon. De onderwerpen gingen van West - Europa, over naar Zuid –en Noord Amerika, Noord –en Zuid Afrika, Azië,…. Wij kozen voor de eerste ronde, namelijk West – Europa. Achteraf bleek dit een goede keuze geweest te zijn, maar voor één ploeg werd de jokerkeuze hen “fataal”. De “winnaars” hadden namelijk 2 maal punten van jokers gekregen en werden daardoor, na de nodige comedy capers, pas achtste. Wij eindigden, door een zwakke laatste ronde (5 op 8!) en een 6 op 10 bij het herkennen van verschillende pasta’s, slechts 17de (op 41 ploegen) met een totaal van 92 op 108 punten. Al bij al een (zeer) makkelijke quiz, die niet ontsierd werd door de jokeraffaire, de rook, de warmte, noch het enorme kabaal in de zaal. Dit laatste werd misschien wel in de hand gewerkt doordat de vragen dikwijls veel te lang waren voor de makkelijkheid ervan. Conclusie is dat dit een plezante en makkelijke quiz was om ons 8ste seizoen mee te beginnen. Onze ploeg bestond voor deze quiz uit Paul, Peter, Danny, Jean en Christof.

Leden commentaar
23-09-200620u00Plus Punt QuizZaal Steenberg - Rumst
DeelnemersAantal deelnemers :

ROUTE :Welgekende locatie.
Behaalde plaats :7 / 40

Behaalde punten :92 / 110

Laatste update :27-09-2006 om 18:45:08

Commentaar
Voor de quiz begon kregen we een blad met de ploegen erop. Na dit gelezen te hebben dacht ik dat we rond de twintigste plaats zouden eindigen. Echter niets was minder waar, we scoorden een vrij degelijke 7de plaats op 40 ploegen met 92 op 110 punten. Het was een aangename, snelle doch makkelijke quiz. Tweede week op rij dat het niveau niet te hoog lag, gelukkig maar, want we zijn nog maar net gestart met dit achtste seizoen. De moraal van deze quiz was wel degelijk “altijd uw eerste gedacht behouden”. Dit heeft ons een aantal punten opgeleverd, doch ook (door ons er niet aan te houden) een aantal punten gekost. Onze ploeg bestond uit Kristine, Carine, Jan, Jean en Christof.

Leden commentaar
30-09-200620u00Jong CD&V quizScheppersinstituut - Mechelen
DeelnemersAantal deelnemers :

ROUTE :Melaan, centrum Mechelen. Parking op de speelplaats van de school.
Behaalde plaats :7 / 20

Behaalde punten :84 / 120

Laatste update :07-10-2006 om 16:40:05

Commentaar
Na een toeristische uitstap in het avondlijke Mechelen, bereikten we, ondanks verwoede pogingen van onze stadsgids aanwezig, toch ons einddoel, namelijk het Scheppersinstituut. Het was voor de organisatoren al de 4de uitgave van deze, ondanks dreigende verkiezingen, niet politiek geïnspireerde jong CD&V quiz. We waren er al op alle uitgaven bij en dit met wisselend resultaat. Het was, naar gewoonte, een multimediaquiz, waarbij de presentatoren telkens ondersteund werden door een verzorgde power point presentatie. De quiz zelf is afwisselend zowel qua niveau als qua onderwerpen. We behaalden een 7de plaats (op 20 ploegen) met 84 op 120 en dit ondanks het feit dat we slechts vijf van de zes stoelen gevuld kregen. Onze ploeg bestond uit Kristine, Stijn, Jean, Paul en Christof.

Leden commentaar
07-10-200620.00Schakel - quizZaal Steenberg - Rumst
DeelnemersAantal deelnemers :

ROUTE :Wederom dezelfde, gekende zaal. Weinig parking.
Behaalde plaats :3 / 33

Behaalde punten :118 / 135

Laatste update :08-10-2006 om 10:24:12

Commentaar
De vierde quiz van ons 8ste seizoen was een jubileumquiz, we bereikten namelijk de kaap van 175 quizzen met ‘kwistetnie. De quiz zelf was een aangename, niet al te moeilijke quiz, met acht gewone rondes en drie superrondes ( 15 droedels, 20 foto’s en 20 muziekfragmenten). Het maximum punten zou dus 135 kunnen zijn en wij behaalden 118 punten ervan. Hierdoor werden wij ( Kristine, Carine, Jan, Paul en Christof) 3de op 33 ploegen. Enige minpuntjes waren de pauze die dertig minuten duurde, geen tombola wel een tijdrovende bingo en als prijzen alleen maar tombolalotjes (dit kan ook een pluspunt zijn, als je er geld mee wint…). Daartegenover staat dat er wel heerlijke, grote broodjes zijn voor zeer democratische prijzen. Met andere woorden een quiz die volgend jaar wel terug op het programma mag / kan staan. Volgende week is het onze eigen quiz in de Putse competitie, ik ben benieuwd wat daar de reacties op gaan zijn…

Leden commentaar
13-10-200620u00competitieParochiezaal Putte
Deelnemers
Aantal deelnemers :

ROUTE :Iedereen aanwezig ten laatste om 19u00 ter voorbereiding! Andere locatie = Parochiezaal Putte, zaal B. Uitleg volgt...
Behaalde plaats :nvt

Behaalde punten :nvt

Laatste update :25-10-2006 om 17:57:10

Commentaar
De eerste quiz in de Putse competitie wordt, naar jaarlijkse gewoonte, gestart door onze eigen ploeg. Er waren slechts zeven ploegen aanwezig, wat toch wel te weinig is om over een echte competitie te spreken. Hopelijk komen er de volgende quizzen wat meer ploegen op af. Onze quiz was op het scherpst van de snede, want zes keer werd er een solo behaald en twee maal dienden we een reservevraag te gebruiken. Winnaars waren (ook dit jaar) Kaktus met een straatlengte voorsprong op de rest. Binnen twee weken kunnen wij ook zelf terug deelnemen aan de competitie, wat toch altijd leuker is dan te fungeren als organiserende ploeg.

Leden commentaar
21-10-200620u00KWB Beerzel quizParochiezaal Beerzel
DeelnemersAantal deelnemers :

ROUTE :Veel parking achter de kerk, bij deze parochiezaal in centrum Beerzel (Putte).
Behaalde plaats :9 / 31

Behaalde punten :127 / 145

Laatste update :25-10-2006 om 17:57:37

Commentaar
Deze quiz is ondertussen al een vaste afspraak in onze agenda, dit om verschillende redenen. Het is een (vrij) makkelijke en aangename quiz in “onze gemeente”. Onze is echter relatief, want onze ploeg bestond voor de gelegenheid naast die ene Puttenaar (Christof), uit één Mechelaar (Jean), één uit Antwerpen (Kristine) en 2 inwoners uit Sint-Truiden (Jan en Carine). De quiz bestond uit negen rondes, vijf voor en vier na de pauze. Na de pauze gaat alles wat langzamer, waarom is voor ons nog steeds een raadsel. Raadsels waren nu net de grote afwezige in deze quiz, die voor de rest bijna alles omvatte. We behaalden met 127 punten op 145 een tiende plaats, althans volgens de jury, maar eerlijkheid geschiede ons te zeggen dat er één ploeg (die voor ons eindigde) met zes mensen speelden, ondanks het feit dat een team maximum uit vijf personen mocht bestaan. Vandaar eindigden we eigenlijk op een (niet al te beste) 9de plaats…

Leden commentaar
27-10-200620u00competitieKlein Boom - Putte
Deelnemers

Pierre

Aantal deelnemers :

ROUTE :
Behaalde plaats :2 / 7

Behaalde punten :89 / 127

Laatste update :02-11-2006 om 20:08:42

Commentaar
Onze eerste quiz van dit nieuwe competitiejaar was direct een schot in de roos en eigenlijk ook niet. We behaalden een 2de plaats op slechts 2 punten van de winnaars, maar wel 13 punten voor de 3de. Het was weer een quiz op het scherpst van de snede, zelfs een beetje erover daar de organiserende ploeg zelf al 3 minpunten scoorden (2 in wetenschappen en 1 in aardrijkskunde). Bovendien waren er nog wel een aantal solo’s van deelnemende ploegen, waaronder 5 solo’s voor ons. Eén solo voor Jean (geschiedenis), 2 voor Paul (sport) en 2 voor Christof (aardrijkskunde en radio en tv). Als we tegen dit tempo blijven scoren in de competitie, zullen we eventueel een 2de plaats kunnen behalen/behouden. We jokerden op muziek en scoorden alleen de tweepunter niet, anders hadden we de winst in handen gehad. Niet getreurd, het mooie resultaat staat er en werd behaald door Kristine, Jan, Pierre en de drie reeds genoemde kwistetnieërs.

Leden commentaar
04-11-200620u00TTK Putte quizZaal Forum - Putte
DeelnemersAantal deelnemers :

ROUTE :Mechelbaan te Putte (= centrum van Putte), maar weinig parkeergelegenheid. Best langskomen bij de Peulenaren.
Behaalde plaats :9 / 27

Behaalde punten :80 / 100

Laatste update :11-11-2006 om 14:42:45

Commentaar
Voor de mensen die ooit hun huis op de meest kitscherige manier bedenkbaar willen inrichten, is er slechts één adres: zaal Forum te Putte. In deze “carnavalzaal”, kwamen wij (Carine, Kristine, Jan, Jean en Christof), samen met 26 andere ploegen terecht in een goed georganiseerde, doch te gemakkelijke quiz. In zo’n quiz met te makkelijke vragen, kan één verloren punt een wereld van verschil uitmaken, zo ook bij ons. Met 80 op 100, dit was slechts 6 punten dan de eerste, werden we “slechts” 9de. Als er dan toch iets is dat ons voor volgend jaar over de streep moet helpen om terug te gaan, dan zal het de mooie prijzentafel wel zijn. Echter dat maakt een quiz niet, wel het feit dat hij kon boeien en ook dat was het geval.

Leden commentaar
10-11-200620u00Nemo quizZaal de Zwaan - Heist o/d Berg
DeelnemersAantal deelnemers :

ROUTE :
Behaalde plaats :15 / 65

Behaalde punten :140 / 200

Laatste update :11-11-2006 om 14:43:12

Commentaar
In een overvolle zaal (65 ploegen), startte de quiz ruim een half uur na het vooropgestelde uur. Het werd de start van een avondje “hoe haal ik commercieel het meeste uit een quiz?”. De antwoorden zijn: veel later starten, te lange pauzes, tombola, een prijs voor de grootste drinkers en regelmatig reclame maken om nog extra zaken te consumeren. De vragen waren veel te lang uitgesponnen, zodanig lang dat je al lang niet meer luisterde en dit ondanks de presentatrice. Deze presentatrice, die vroeger de secretaresse van Himmler of Goering moest geweest zijn, nam de touwtjes zeer streng in handen, waardoor het geheel zeer irritant werd. In deze zaal, waar bewegen een bijna onmogelijke zaak was (dit werd overigens ook afgeraden door onze vriendelijke dame), werd dan nog een quiz gepresenteerd waarbij er (bijna) elke ronde vragen en/of andere zaken dienden uitgedeeld te worden, met alle gevolgen. Bovendien diende er nog tweemaal een joker uitgespeeld te worden en waren de vragen van een zeer wisselend niveau. Met andere woorden een quiz om (normaal gezien) links te laten liggen, ondanks het feit dat we (Peter, Erwin, Paul, Jean en Christof) toch nog 15de eindigden met 140 op 200 punten.

Leden commentaar
17-11-200620u00competitieKlein Boom - Putte
Deelnemers

Pierre

Aantal deelnemers :

ROUTE :Welgekend adres.
Behaalde plaats :3 / 7

Behaalde punten :90 / 127

Laatste update :02-12-2006 om 11:27:30

Commentaar
Na één quiz in de competitie stonden we in het algemeen klassement al op een 6de plaats. Wat natuurlijk niet te moeilijk is als er slechts 8 ploegen meedoen aan deze competitie. Echter dit neemt niet weg dat we vorige keer, maar ook deze keer, net ietsje tekort kwamen voor een ereplaats. Deze keer eindigden we 3de op 4 punten van de eerste en op 1 punt van de tweede. Vorige keer jokerden we vrij goed op “muziek”, deze maal deden we het met een perfecte score op “literatuur”. Dit is echter niet verwonderlijk als je straks de ploegopstelling leest. De quiz zelf was makkelijker dan de twee voorgaande in de competitie, daar er slechts een aantal solo’s werden gescoord. Wij hadden er slechts één (het was Jan met “Sont” tijdens Aardrijkskunde), maar waren veelvuldig één van de weinige ploegen die het correct hadden. Onze slechtste rondes waren: geschiedenis, actualiteit en varia, de beste waren…bijna alle resterende rondes, dit kan ook bijna niet anders met 90 op 127! Onze ploeg bestond uit Kristine, Carine, Jan, Pierre, Jean en Christof.

Leden commentaar
24-11-200620u00GambiavriendenquizKessel - Station
DeelnemersAantal deelnemers :

ROUTE :Parochiezaal in de Torenvenstraat te Kessel "Statie"
Behaalde plaats :3 / 34

Behaalde punten :137 / 150

Laatste update :25-11-2006 om 14:18:16

Commentaar
Dit was de tweede keer ooit dat we in deze zaal, in het “verre” Kessel (Statie) gingen quizzen. Aan de vorige keer hadden we geen al te beste herinneringen en we vreesden voor een déjà - vu. Echter niets was minder waar. We behaalden 137 op 150 mogelijke punten en eindigden zo op een schitterende 3de plaats op 34 ploegen, waarbij toch wel een tiental toppers. De vragen waren over het algemeen makkelijk, maar elke ronde had toch wel één “hardere noot” om te kraken. Bovendien gaven we niet al te veel (lees bijna geen) punten weg, wat ook bijna onmogelijk was met slechts 13 verliespunten. De zin van de avond was ongetwijfeld een “Kristineaanse” opmerking, namelijk: “Is dat cakeje nu nog niet op?”. Dit heeft te maken met zowel de omvang van het cakeje dat bij de koffie geleverd werd, als met de grootte van de mond van Paul, maar ook met het gesproken woord van onze enige “éminence grise”. Naast gemotiveerde “Ik ben eigenlijk niet nodig, mag ik niet naar huis gaan” Kristine en wel bespraakte “Ga jij het zeggen? Anders zeg ik het!” Paul, bestond dit “winning team” nog uit Erwin “Breng 2 broodjes mee, dan moet je maar één keer lopen”, Peter “Lily is een boek aan het lezen over de oude hoofdstad van Mexico, maar het is een moeilijke naam waar ik niet kan opkomen” en Christof “Bubbles of was het nu Pebbles?”.

Leden commentaar
01-12-200620u00Quiz SVVC PutteChalet korfbalclub Putte
DeelnemersAantal deelnemers :5/5

ROUTE :Tinstraat. Chalet van de korfbalclub schuin tegenover Greenhill (sporthal).
Behaalde plaats :11 / 25

Behaalde punten :111 / 140

Laatste update :07-12-2006 om 13:41:19

Commentaar
Het was een aangename quiz met een mooie prijzentafel, ondanks de gezamenlijke offday. Op de ramp van Putte waren “aanwezig”: Carine, Jan, Jean, Paul en Christof. We behaalden een slecht resultaat met 111 op 140 en aldus een 11de plaats op 25 ploegen. Ik hoop dat het één van die “verloren” quizzen op een seizoen is, zoals Paul droog opmerkte tijdens de terugweg… Volgende week hopelijk beterschap in de competitie.

Leden commentaar
08-12-200620u00competitieKlein Boom - Putte
Deelnemers

Nico

Aantal deelnemers :6/6

ROUTE :Geen uitleg nodig...
Behaalde plaats :4 / 7

Behaalde punten :59 / 127

Laatste update :09-12-2006 om 14:26:08

Commentaar
Beterschap zat er niet in, integendeel. We startten de quiz met vijf in de plaats van met de zes voorziene personen. Echter na ronde vijf kwam ook dat in orde. We ontbraken deze keer een dame in onze ploeg, wegens de ziekte van zowel Tilda als van Kristine, en dat hebben we geweten. Een povere 4de plaats op 7 ploegen is niet om naar huis over te schrijven. Bovendien behaalden we een schamele 59 punten op 127, dit zou wel eens het dieptepunt ooit in de competitie geweest kunnen zijn. Dus de verhoopte beterschap was er duidelijk niet! Ook jokerden we ongelukkig op wetenschappen (we hadden beter sport genomen) en de meeste ronden behaalden we niet meer dan drie punten op de maximale negen, van een blamage gesproken. Wel behaalden we één solo (Aardrijkskunde door Erwin), zo komen we al op zeven solo’s in de competitie dit seizoen. Onze ploeg bestond uit Danny, Erwin, Paul, Jean, Nico (neef van Erwin) en Christof. Volgende week is het de laatste quiz van 2006 en van een ongelukkige maand…

Leden commentaar
DANNY Schol
15-12-200620u00Alcazar quizZaal Alcazar - Weerde
DeelnemersAantal deelnemers :5/5

ROUTE :Dicht bij de afrit Weerde - Zemst op E19. Zaal is schuin over een benzinestation van Octa+.
Behaalde plaats :9 / 30

Behaalde punten :123 / 171

Laatste update :22-12-2006 om 09:48:15

Commentaar
Dit is stilaan een vaste affiche op onze kalender geworden, ondanks het feit dat ze overduidelijk de verkeerde voetbalploeg supporteren. Echter dat terzijde, zijn we telkens van de partij. Volgend jaar gaan ze uitwijken naar een andere locatie en maar goed ook, want dat is nu net één van de nadelen van deze quiz. Rug aan rug behaalden we met Paul, Jean, Carine, Jan en Christof toch een billijk resultaat; we eindigden 9de op 30 ploegen met 123 op 171 punten. We zijn hier al hoger geeindigd, maar als je de concurrenten aanschouwde was het toch een goed resultaat. Bovendien hebben we de maand december én het jaar 2006 dan toch nog (vrij) goed tot een einde gebracht, ondanks andere tegenstellende resultaten in deze maand. Nu is het dan twee weken quizrust, maar begin januari starten we weer met frisse moed en tal van goede voornemens. Aan allen die dit lezen wil ik dan ook een gezond, gelukkig en quizvol 2007 toewensen!

Leden commentaar
06-01-200720u00KWB Peulis QuizChalet SK Peulis
Deelnemers

Peter M

Aantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :Ondertussen een vrij bekende locatie. Voetbalstraat te Peulis.
Behaalde plaats :9 / 36

Behaalde punten :91 / 115

Laatste update :10-01-2007 om 14:30:19

Commentaar
De 285ste quiz van ‘kwistetnie, was de eerste van het nieuwe jaar, de eerste voor Tilda dit seizoen en de eerste keer dat Peter meedeed. Door de vele afwezigen kwamen we aan deze nog nooit voorgekomen “opstelling” van onze ploeg. Ondanks het feit dat we niet echt op elkaar ingesteld stonden, lukte het vrij aardig. We behaalden met 91 op 115 een toch wel vrij mooie 9de plaats op 36 ploegen, waarbij wel wat concurrenten zaten. De quiz zelf is een vlotte quiz, met een niet al te wisselend niveau aan vragen. Jammer dat er in elke ronde een literatuurvraag was, waarbij een fragment uit een boek werd voorgelezen en je telkens auteur en titel moest geven. Echter we behaalden wel 6 op 8 voor dit onderdeel… Naast de reeds genoemde leden bestond onze ploeg nog uit Paul, Jean en Christof.

Leden commentaar
12-01-200720u00Gemengde quiz competitieKlein Boom - Putte
Deelnemers

Pierre

Aantal deelnemers :6 / 6

ROUTE :Bekende locatie, maar we moeten zelf vragen opstellen en voorlezen!
Behaalde plaats :6 / 6

Behaalde punten :65 / 96

Laatste update :20-01-2007 om 09:38:59

Commentaar
Voor de tweede maal in het bestaan van de Putse quizcompetitie, was er deze quiz met het vernieuwde concept. Elke ploeg diende dus één vragenronde voor zijn rekening te nemen, zonder dubbele puntsvragen, drie punters en jokers...zalig. We behaalden de meeste punten bij de vragen van KWB (10) en de minste bij Minute Soupe (6). Bij de andere ploegen behaalden we altijd wel 8 of 9 op 12. Overigens onze enige joker werd deze avond behaald bij de sportvraag van Corsica en deze werd gescoord door Christof. De toppers van de avond waren daarentegen Jan en Paul, die beide meer dan 70% van de punten behaalden. Voor de rest bestond de ploeg uit Carine (die bovendien op een formidabele wijze onze vragen voorlas), Pierre en Jean. Het resultaat zou ik nog vergeten: we werden 3de (op 2 punten van de 2de) van de 9 ploegen (wat gratis eten en drinken allemaal niet kan teweegbrengen) met 65 op 96 haalbare punten

Leden commentaar
19-01-200720u00KFC Nijlen quizGildenzaal Nijlen
DeelnemersAantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :Gemeentestraat 24 Nijlen. Weinig parking.
Behaalde plaats :3 / 46

Behaalde punten :105 / 120

Laatste update :20-01-2007 om 09:38:37

Commentaar
Voor de organisatoren was het de tweede editie, ook voor ons was het daar onze tweede deelname. Vorig jaar werden we 3de, dit jaar behaalden we hetzelfde resultaat. Vorig jaar hadden we 107 op 120, dit jaar moesten we tevreden zijn met 2 punten minder. We stonden tot en met de elfde ronde op de eerste plaats, maar de laatste ronde heeft ons “dood gedaan”. Deze ronde was een themaronde over wijnen en uit welke streek ze kwamen, we scoorden een schamele 3 op 10 met als gevolg een derde en geen eerste plaats. Ondanks dit en het feit dat de presentator elke vraag begon of eindigde met “hoe noemt” of “ hoe is de naam”, staat deze quiz (normaal gezien) volgend jaar weer op de agenda. Voor de gelegenheid bestond onze ploeg uit Jean “En Wie is zijn hond?!”, Paul “Halhal Lansink”, Erwin “ als het met drank te maken heeft, dan weet ik het wel, euh behalve wijnstreken”, Stijn “deze bic schrijft ook weeral niet” en Christof “ Power Time”.

Leden commentaar
26-01-200720u00competitieKlein Boom - Putte
DeelnemersAantal deelnemers :5 / 6

ROUTE :Bekende locatie.
Behaalde plaats :3 / 8

Behaalde punten :93 / 12 7

Laatste update :27-01-2007 om 18:05:28

Commentaar
Partijdigheid of waartoe dit kan leiden. We merken wederom een vorm van voorkeursbehandeling op, nu zelfs vanuit onverwachte hoek. Welke besluiten kunnen we daaruit trekken? Ik weet het deze keer echt niet, maar na de stok in het hoenderhok gesmeten te hebben, kwamen alle meningen spontaan en kwamen we tot bijna dezelfde bevinding. We zijn uitgekeken op de competitie – quiz formule en denken er meer en meer aan om er dan ook mee op te houden. Deze competitie zullen we zeker nog tot een (goed) einde brengen, maar als het blijft zoals het nu is (en ik zie geen reden waarom het zou veranderen), is dit niet van harte. We hebben het een aantal seizoenen meegemaakt, met onze ups en downs, maar merken steeds meer en meer dat andere quizzen zoveel meer brengen. Het is een keerpunt waar we voorstaan en we moeten de juiste stap proberen te nemen. Stoppen in de competitie of niet? Later we er ook vooral democratisch over beslissen, daarom vraag ik aan elk lid van onze ploeg die dit leest, mee te doen met de “poll”. Eventueel kan je ook een commentaar erbij leveren. We kennen de nadelen, maar ook de voordelen (het voordeel), namelijk de inkomsten. Die zullen we dan wel moeten missen, maar weegt dit op tegen de rest? In ieder geval eindigden we deze quiz op een 3de plaats (op slechts 8 ploegen) met 93 op 127, maar belangrijker was het feit dat Jan een solo scoorde bij de filmronde. De andere leden waren Tilda, Carine, Stijn, Paul en Christof.

Leden commentaar
02-02-200720u00Oranje - Zwet - quizWillebroek
DeelnemersAantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :Stadion De Schalk Stadionlaan 1 Willebroek
Behaalde plaats :11 / 21

Behaalde punten :124 / 164

Laatste update :04-02-2007 om 17:37:02

Commentaar
Willebroek. Zegt dat eigenlijk al niet voldoende? Voor mij zeker wel, nu ook voor de anderen. We startten goed, met een 20 op 20 en eerste plaats, maar werden elke ronde zwakker en zwakker, tot een uiteindelijk dieptepunt, zijnde een 11de plaats. Het geluid was erbarmerlijk, de vragen saai, de presentator komt ook uit dat dorpje, waar iedereen denkt grappig te zijn, zeker na de nodige Moortgat bieren... Om dit niet al te lang te maken, besluit ik (en in mijn kielzog Tilda, Paul, Jean en Stijn) dat we volgende jaren deze quiz absoluut gaan mijden.

Leden commentaar
09-02-200720u00competitieKlein Boom - Putte
Deelnemers

Pierre

Aantal deelnemers :6 /

ROUTE :Welgekend.
Behaalde plaats :2 / 8

Behaalde punten :75 / 127

Laatste update :10-02-2007 om 20:28:45

Commentaar
Tweede quiz van dezelfde organisatoren in de competitie. Ze pakten het wat grootser aan door met een power point presentatie te werken, wat het geheel wel aantrekkelijker maakte.Echter ze hadden de antwoorden ook hiermee moeten tonen en zo werd het ondanks alles toch nog een gemiste kans om op die manier de zwakke presentator te vervangen. Zelf begonnen we, zoals de laatste weken, heel sterk en daarom vreesde ik al voor herhaling. Ondanks we op de slechtste ronde jokerden, eindigden we nog sterk 2de (op 8 ploegen) met 75 op 127. Hierdoor lieten we onze directe concurrenten weer wat verder achter ons. We scoorden slechts één (bijna onmogelijke) solo bij het onderdeel muziek en die kwam op naam van Christof. De verdere samenstelling van de ploeg zag er, na de ziekte van Carine, als volgt uit; Tilda, Jan, Pierre, Jean en Paul.

Leden commentaar
16-02-200720u00Pluishoek- quizZonderschot (Heist o/d Berg)
DeelnemersAantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :Zaal Withof(rechtover kerk)in Zonderschot.
Behaalde plaats :10 / 36

Behaalde punten :166 / 260

Laatste update :17-02-2007 om 14:22:30

Commentaar
Dat we het bordje met “einde beschaving” passeerden was wel duidelijk, maar dat de organisatie van een simpele quiz ook al te moeilijk was, dat slaagt toch wel alles. De quiz startte om 20u45, in plaats van om 20u00. Bovendien werd er dan in de zaal nog naar een kabeltje gevraagd om de muziekinstallatie aan de praat te krijgen…comedy capers ten top. Vervolgens stond de quiz op 260 punten, wij behaalden 166 punten en waren dan ook goed voor een 10de plaats (op 36 ploegen). De winnaars hadden ook maar 181, wat een duidelijk teken aan de wand was…hij werd door de meeste ploegen niet gesmaakt! Een aantal punten waarover men kan discussiëren, maar ook dat nemen we er bij. Ten slotte werd de stand van de laatste plaats naar de eerste plaats voorgelezen, ook geen probleem, alleen na het eindklassement bekend gemaakt te hebben mocht iedereen (te samen!!!) een prijs gaan uitzoeken…het leken wel een groot aantal vliegen die allemaal op dezelfde stront vlogen…vervolg van comedy capers. Om een lang verhaal kort samen te vatten; deze quiz zal volgend jaar ook niet meer op onze agenda staan! Onze ploeg bestond uit Tilda, Jean, Paul, Erwin en Christof.

Leden commentaar
23-02-200720u00Flying Arrows QuizKapelle Op Den Bos
DeelnemersAantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :Zaal de Toekomst Schuttershofstraat 40 1880 Kapelle Op Den Bos
Behaalde plaats :14 / 29

Behaalde punten :155 / X

Laatste update :24-02-2007 om 14:05:51

Commentaar
Voor de eerste keer een quiz in Kapelle- Op- Den- Bos, ook vor de orgaisatoren was dit hun “ontmaagding”, het werd een gedeeltelijk succes. De vragen, die ondersteund werden door een power point presentatie, waren van een degelijk niveau, net zoals de aanwezige concurrenten. De presentatie daarentegen, was niet echt “top” te noemen, net als de verdeling van de vragen en de drank, maar vooral de te beperkte jury speelde de hele avond een overbodige hoofdrol. De quiz startte goed op tijd (rond 20u10), maar de laatste vraag werd pas rond 00u20 gesteld, dit is te veel van het goede. Bovendien was er een “rode draad” (macro- opnames van een kauwgomautomaat), regelmatig moest je meerdere (tot 5) antwoorden geven op één vraag en werd aldus de puntentelling een hectische affaire, die nauwelijks of niet te controleren viel door zowel jury als deelnemers. Pas na de pauze werden er een aantal keren tussenstanden getoond, maar dat was duidelijk ontoereikend. Hopelijk leren ze uit hun fouten, want volgend jaar geven we deze quiz zeker nog eens een tweede kans. We behaalden slechts een 14de plaats op 29 ploegen (er waren wel stevige klappers bij) met 155 op x punten (onmogelijk juist te bepalen). Dit resultaat werd behaald door Tilda, Carine, Jan, Jean en Christof

Leden commentaar
02-03-200720u00competitieKlein Boom - Putte
DeelnemersAantal deelnemers :6 /

ROUTE :Welgekend
Behaalde plaats :4 / 9

Behaalde punten :96 / 127

Laatste update :09-03-2007 om 15:45:50

Commentaar
Onze derde laatste quiz van de competitie werd de eerste voor de organisatoren. Het was een aangename quiz met een aantal verrassende wendingen, zoals de drankbonnetjes die op een originele manier werden opgesteld. We jokerden, naar oude gewoonte, weer op één van onze slechtste rondes, namelijk film. Resultaat was dat we dan ook slechts 4de eindigden op amper 9 ploegen. Bovendien lieten we een directe concurrent voor de tweede plaats in de eindstrijd dichter komen, dus het was eigenlijk voor ons een fiasco. Niet getreurd, we zullen als algemeen eindresultaat wel een verdiende derde plaats halen of beter gezegd behouden. Onze zes quizzers van dienst waren Tilda, Carine, Jan, Jean, Erwin en Christof.

Leden commentaar
09-03-200720u30DWM quizLint Chalet DWM
Deelnemers

Pierre
Peter M
Aantal deelnemers :6 / 6

ROUTE :Vanuit het centrum Lint (mini rond puntje) ga je richting Lier. Na ongeveer 500-600m heb je aan de linkerkant een tankstation OCTA+ direct hierna sla je links in (zevenhuizenstraat). Na 400m ligt er op de linkerkant een parking, op het einde van deze parking liggen de voetbalvelden met aangelegen chalets. Meer info vind je op www.fcdwm.be/info.php klik op wegbeschrijving.

Begin quiz = 20u30!!!
Behaalde plaats :1 / 13

Behaalde punten :126 / 140

Laatste update :14-03-2007 om 17:26:02

Commentaar
Deze quiz was een compilatie- editie van alle voorgaande DWM- quizzen. Op één jar na hadden we alle quizzen, sinds het ontstaan van ‘kwistetnie, daar gewonnen. Met andere woorden dit moest en zou een haalbare kaart moeten zijn. Echter na ronde zeven pas alleen eerste. Het duurde dan ook tot de vraag over de republiek Finland vooraleer we de “verborgen rode draad” ontdekten. Deze was zo geniaal, zelfs zonder medeweten van de organisatoren, dat niemand, behalve wij, hem ontdekten. Het woordje dat de onzichtbare draad (Ja, Harry, den draad), vormde was “lap”. De Lintse link kwam zo meerdere malen de kop opsteken, dat het geen toeval meer kon zijn. We gaven er dan ook een lap op en behaalden zo een monsterscore met 126 op 140 en een mooie en verdiende 1° plaats (op 13 ploegen). Met zes ronden van 10 op 10, vijf met 9 op 10, drie van 8 op 10 en één van 7 op 10 werden Carine, Jan, Pierre, Peter M, Stijn en Christof, zonder al te veel “lapsussen”, glorieus winnaars van deze quiz.

Leden commentaar
DANNY Proficiat met jullie zoveelste overwinning op de DWM quiz.
16-03-200720u00Bise - QuizBim, Bleekstraat 3, Mechelen
DeelnemersAantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :
Behaalde plaats :32 / 52

Behaalde punten :82 / ?

Laatste update :17-03-2007 om 17:44:19

Commentaar
Over deze quiz kan ik kort maar krachtig zijn: die zien ons nooit meer terug! Dit was een quiz die ons helemaal niet lag, met het slechte resultaat als gevolg. We werden slechts 32ste op 52 ploegen. Een beschamend resultaat ondanks de aanwezigheid van verschillende gerenommeerde quizploegen. We hadden een totale “off- day” en eens het misloopt, blijft het mislopen. Onze ploeg bestond uit Tilda, Stijn, Erwin, Jean en Christof.

Leden commentaar
23-03-200720u00competitieKlein Boom - Putte
Deelnemers

Pierre
Kris
Roger
Aantal deelnemers :6 / 6

ROUTE :Welgekend
Behaalde plaats :6 / 6

Behaalde punten :92 / 127

Laatste update :25-03-2007 om 09:52:54

Commentaar
Onze (voorlopig) voorlaatste quiz in de competitie, was met een nooit voorheen getoonde opstelling. Naast drie vaste leden (Jan, Jean en Christof), was er nog een “half” vast lid bij (Pierre, die ondertussen een vast lid genoemd zou kunnen worden) en twee “losse”(Kris en Roger). We hadden een goede start (net als altijd in de competitie), met onder andere een solo van Jan in literatuur (“De Coltmoorden”). Vervolgens jokerden we op ronde twee (geschiedenis), maar dat bleek een vrij slechte zet. We stonden nooit echt eerste, maar gingen wel resoluut voor een podiumplaats. In de laatste ronde (muziek) scoorden we zelfs twee solo’s (één van Jan en één van Pierre) en daardoor eindigden we met 92 op 127 op een 3de plaats (op 8 ploegen).

Leden commentaar
30-03-200720u00FC Vera Boys quizGildenzaal Nijlen
Deelnemers

Martine
Rita
Aantal deelnemers :5

ROUTE :Gemeentestraat te Nijlen, welgekende locatie met veel parking!
Behaalde plaats :5 / 5

Behaalde punten :142 / 190

Laatste update :31-03-2007 om 15:14:42

Commentaar
Een in allerijl opgetrommelde ploeg met twee vervangers voor Erwin en Stijn deed het behaalde resultaat reeds vrezen. Ondanks het feit dat we onze best deden, behaalden we met 142 op 190 slechts een 20ste plaats (op 48 ploegen). Overigens toen we de “concurrenten” aanschouwden, zagen we de bui al hangen. Het was, net als voorgaande edities, wel een aangename quiz, waar het nodige werk aan verricht is, met als resultaat een aantal verassende vragen en rondes. De meeste rondes hadden bovendien nog een (makkelijk te vinden) rode draad, die ook als hulpmiddel kon gebruikt worden. Leuke puzzels, een getallenrooster ronde (met tien gewone vragen en tien muziekfragmenten) met de verwijzing naar een getal of cijfer. Een beeldenronde met 15 karikaturen van mannen en 15 foto’s van ongeschminkte topsterren en een andere beeldenronde met diverse foto’s, maakten van deze quiz een erg leuke vertoning. Enig minpunt is de grote(re) hoeveelheid aan vragen over wielrenners, maar dat nemen we er dan wel bij. De ploeg die in de arena werd geworpen bestond uit drie anciens (Tilda, Jean en Christof) en twee “rookies”, namelijk Martine (die een tweede keer meedeed) en Rita. Beide dames hebben hun best gedaan en ik vind het dan ook top dat ze in laatste instantie nog wilden deelnemen. Echter ze konden, net als de “vaste leden”, niet voorkomen dat we een (te groot) aantal punten hebben verloren laten gaan. Overigens was dit de eerste keer (denk ik) dat we met meer vrouwen dan met mannen in de ploeg zaten.

Leden commentaar
06-04-200720u00VK Bierpot- quizZaal de Lispenaar - Lier
Deelnemers

Pierre

Aantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :Zaal rechtover "het Lisp" = stadion SK lierse
Behaalde plaats :20 / 37

Behaalde punten :102 / 130

Laatste update :15-04-2007 om 09:28:50

Commentaar
We begonnen april zoals we maart eindigden, met een zwak resultaat. We eindigden 20ste (op 37 ploegen) met 102 op 130. Het was voor ieder van ons wel een ontgoochelende quiz: Carine, Jan en Pierre hadden liever wat meer literatuur, kunst, cultuur en geschiedenis erin gehad, Jean “H-man”en Christof hadden de quiz liever rookvrij gezien. Elke eerste vraag ging over voetbal, elke laatste was een muziekfragment (oh verassing) en de rest werd opgevuld door de andere normale onderwerpen, maar er waren geen echte uitschieters bij. Integendeel er waren zelfs een veel te groot aantal “weggevers” bij, die de quiz niet echt interessant maakte. In totaal waren er tien gewone rondes, twee fotorondes (TV- reeksen en bekende mensen) en één automerken- ronde. Als conclusie kan ik dan ook stellen dat deze quiz geen topper is en dat we volgend jaar alleen bij gebrek aan een betere, hier terug zullen aan deelnemen.

Leden commentaar
13-04-200720:00Cultuurraad - quizHerentals
Deelnemers

Denise

Aantal deelnemers :4/5

ROUTE :?
Behaalde plaats :28 / 54

Behaalde punten :143 / 200

Laatste update :19-04-2007 om 15:00:56

Commentaar
Onze meest verre verplaatsing tot nu toe voor dit seizoen leidde ons naar Herentals. Ons team was versterkt en verzwakt, we hadden namelijk één persoon te weinig, maar de vierde persoon was Denise (van de Reds). Ook terug van weggeweest, Paul, die fel stond om er in terug in te vliegen na zijn zeven weken absentie. Toen we in de zaal aankwamen zagen we het enorme deelnemersveld, zowel kwantitatief (54 ploegen) als kwalitatief. De presentator zei er voor de quiz nochtans bij dat het een echte quiz voor gelegenheidsploegen was, maar niets bleek minder waar te zijn, althans voor onze normen, of ze moeten in Herentals de lat wel erg hoog leggen. Het was een aangename quiz, wel met links per ronde (altijd handig), maar zeker dan nog niet van de poes, want ons eindresultaat was 143 op 200, slechts goed voor een 28ste plaats. Naast de reeds vernoemde leden bestond onze “big 4” (of was het nu big 5?) nog uit Tilda (Mrs taxidriver) en Christof.

Leden commentaar
20-04-200720u00BBC Putte- quizZaal de Wildeman - Putte
Deelnemers

Pierre

Aantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :Stipt om 20u00 start de quiz!
Behaalde plaats :4 / 35

Behaalde punten :102 / 130

Laatste update :22-04-2007 om 15:33:05

Commentaar
Net zoals voorgaande jaren stond deze quiz, terecht, weer op onze kalender. Het is naar gewoonte een leuke quiz met wel iets te weinig aan literatuur, sport en geschiedenis. Wel voldoende muziek (tv programma tunes), film (10 fragmenten) en foto’s (wolkenkrabbers, schepen en briefjesgeld) en dit alles in een mooie power point presentatie! Een verzorgde quiz, alleen jammer van de prijzen en de krappe plaatsen in de zaal. We, Carine, Jan, Pierre, Jean en Christof, eindigden 4de op 35 ploegen en behaalden 102 op 130. Nog vermeldenswaardig was het feit dat dit de 300ste quiz was van ‘kwistetnie…een echt jubileum!

Leden commentaar
27-04-200720u00competitiePutte Klein Boom
Deelnemers

Pierre

Aantal deelnemers :6/6

ROUTE :Als je nu nog nite weet waar deze zaal ligt...vergeet het dan maar, want het zal de laatste keer zijn voor een lange tijd...
Behaalde plaats :2 / 7

Behaalde punten :76 / 127

Laatste update :18-12-1968 om 15:17:08

Commentaar
De laatste competitiequiz van seizoen 27 van de Putse quizcompetitie was voor ons ook de laatste quiz daar. We houden het voor bekeken, want we hebben het allemaal wel gezien na acht seizoenen in deze competitie. Dankzij deze afscheidsquiz werden we derde in het eindklassement ( met 19 punten van de tweede en 99 punten voor de vierde ) en in deze quiz zelf werden we ( zoals zo dikwijls ) 2de op amper zeven ploegen. Dit ondanks de solo van Carine in wetenschappen (!) en de solo van Jan in film. In totaal haalden we dit seizoen 14 solo’s ( net als de andere ploegen uit de top drie ), dus ook hier geen onderscheid, wetende dat de “lager” geklasseerde ploegen er slechts zes per ploeg behaalden. Over deze laatste editie mag ik zeker niet vergeten te vertellen dat de presentator te pretentieus de zaken aanbracht en dit werd/was echt storend. Er zat ook een rode draad in, echter alleen de mensen die de familienamen van de organisatoren kende ( wij dus niet ), haalden hier hun voordeel uit. Onze ploeg bestond naast de twee “solisten” uit Tilda, Pierre, Paul en Christof.

Leden commentaar
18-05-200719u30Paependaelen- quizKleine Paependaelenlaan - Reet
Deelnemers

Carla

Aantal deelnemers :4 / 4

ROUTE :
Behaalde plaats :15 / 44

Behaalde punten :109 / 155

Laatste update :30-05-2007 om 07:24:46

Commentaar
Na twee weken niet deelgenomen te hebben aan quizzen, was het weer eens tijd om er volop in te vliegen. In laatste instantie diende we Jean te vervangen, maar alle “regulars” hadden wel iets aan de hand, dus moest Tilda nog maar eens haar vriendinnenbestand openen. Bij aankomst in de zaal (sorry, tent) zagen we maximaal een top 15 zitten, en dat werd het ook (15de op 44 ploegen). Ondanks die plaats, toch een vrij sterk resultaat met 109 op 155. Het was een leuke quiz, alleen jammer van de 40 punten (en meer) die op muziek stonden, de onbestaande (!!!) ronddragers voor de drank, de buitentoiletten en de stank van de hamburgers. Groot pluspunt aan deze quiz was de mooie prijzentafel, want ondanks onze plaats hadden wij allen een waterkoker. Een quiz om terug op de kalender te plaatsen, maar dan liefst met nog meer muziekkenners, want daarmee zouden we toch makkelijk een plaatsje of vijf hoger eindigen. Onze ploeg bestond (voor de gelegenheid) uit Tilda, Carla, Paul en Christof.

Leden commentaar
09-06-200719u30Pitzemburq- quizMechelen
DeelnemersAantal deelnemers :4 / 4

ROUTE :Winketkaai, Mechelen, achter "den oude zwemdok"...
Behaalde plaats :16 / 22

Behaalde punten :86 / 125

Laatste update :14-06-2007 om 16:46:09

Commentaar
Op het einde van het quizseizoen is de keuze beperkt, té beperkt. Vorig jaar waren we ook naar deze quiz geweest en een topper kon en kan het nog steeds niet genoemd worden. Een powerpoint presentatie was wel een leuke toegift, al was de helft van de foto’s niet zichtbaar vanuit de zaal (zaaltje). Daar er weinig quizzen zijn, zitten er in zo’n zaaltje al snel een hele boel toppers, met als gevolg dat er al een hypotheek gelegd werd op de bovenste vijftien plaatsen. Een 16de plaats op 22 ploegen kan je niet echt een topresultaat noemen, al zat er misschien wel iets meer in, want deze plaats was de laagste die we haalden gedurende de gehele quiz. We behaalden 86 punten op 125, maar de eerste haalden een twintigtal punten meer. Nog een primeur was de herintrede van Peter en Jean, naast Paul en Christof.

Leden commentaar
15-06-200719u30Algemene quizRumst
DeelnemersAantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :
Behaalde plaats :5 / 24

Behaalde punten :110 / 140

Laatste update :16-06-2007 om 14:10:25

Commentaar
Deze quiz is een jaarlijks wederkerend “fenomeen”. Ondanks de zeer matige prijzentafel, de grote broodjes met kaas of hesp of américan (droog zonder boter of margarine), de zwakke bediening, de “huiskameraccommodatie” en de presentator waarbij Engels en (moeilijke) namen telkens weer de “Mount Everest” zijn, is dit een quiz waar we graag naartoe komen. Bij het begin, toen we de namen van de tegenstanders lazen, gingen we voor een top 10 notering. Daar slaagden we in, ondanks onze slechte start (met 6, 7 en 6 op 10). We behaalden zelfs een (vrij) sterke 5de plaats op 5 puntjes van de winnaars en dit met 110 op 140. Een aantal “discussie”punten hadden anders kunnen uitdraaien, met als gevolg een betere plaats, maar al bij al mogen we zeker niet ontevreden zijn met het behaalde resultaat in deze voorlaatste van het seizoen. Onze ploeg bestond uit Tilda, Carine, Jan, Paul en Christof.

Leden commentaar
22-06-200720u00Zomer quizAartselaar
DeelnemersAantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :
Behaalde plaats :11 / 39

Behaalde punten :

Laatste update :24-06-2007 om 20:32:46

Commentaar
Redenen om nooit meer naar deze quiz te gaan: 1. teveel oninteressante vragen 2. teveel vragen 3. zeer slecht geluid 4. slechte presentatie 5. zwakke prijzen 6. veel muziekvragen 7. titels in plaats van uitvoerders vragen 8. geen tent (als het goed weer is) 9. dure drankprijzen én geen broodjes Redenen om nog wel te gaan: 1. niet ver 2. je kan met personen meedoen 3. veel muziekvragen 4. geen tent (als het slecht weer is) 5. vrij makkelijk De ploeg die het lot van deze laatste van het seizoen mochten meemaken waren Tilda, Jean, Paul, Erwin en Christof. We werden 11de van 39 ploegen, maar indien we de volle punten hadden gekregen bij de muziekuitvoerders (ze vroegen de titels en dat hadden we niet gehoord), waren we 7de.

Leden commentaar

Archief 2022-2023
Archief 2021-2022
Archief 2020-2021
Archief 2019-2020
Archief 2018-2019
Archief 2017-2018
Archief 2016-2017
Archief 2015-2016
Archief 2014-2015
Archief 2013-2014
Archief 2012-2013
Archief 2011-2012
Archief 2010-2011
Archief 2009-2010
Archief 2008-2009
Archief 2007-2008Fotos 2007-2008
Archief 2006-2007Fotos 2006-2007Quiz2006.doc
Archief 2005-2006Fotos 2005-2006
Archief 2004-2005Fotos 2004-2005
Archief 2003-2004Fotos 2003-2004Quiz 2003.doc
Archief 2002-2003Fotos 2002-2003
Archief 2001-2002Fotos 2001-2002
Archief 2000-2001Fotos 2000-2001
Archief 1999-2000