Home Archief

Archief

Archief 2009 - 2010

22-08-200920u00FamiliekwisSiddartha - BaalAantal deelnemers :5 / 6

ROUTE :Siddartha Bonten Osstraat 29 3128 Baal
Behaalde plaats :9 /50

Behaalde punten :186 / 220

Laatste update :23-08-2009 om 17:14:21

Commentaar
Een valse start of toch niet? Jean belde laattijdig af, wegens een schroef teveel in zijn band. De weg naar de quiz was dan nog eens moeilijk terug te vinden (zeker de terugweg), maar ook dat overwonnen we. Ik vergat dan nog mijn boekentas met al het quizgerief erin en Peter had slechts 4 uren geslapen...alles wat dus gedoemd om te mislukken. Echter niets was minder waar, op een kleine slipper na (welk lichaamsdeel zit er in Pink Floyd?) was Peter zeker wakker genoeg om veel punten te scoren en dus vanaf nu mag hij alleen te weinig slaap hebben om mee te doen. Voor de rest was het terug erg aangenaam om van start te gaan met dit elfde quizseizoen, al zal het nu nog wel enkele weken duren vooraleer we echt starten, toch was dit een zeer aangename quiz al vreesden we in het begin dat de chaos in deze eettent wel eens voor vele problemen zou kunnen zorgen, maar dat viel goed mee en alleen de bediening duurde vrij lang. Voor de organisatie was het de eerste quiz, maar als je kleppers als Ben Crabbe en Eric Van Looy je quiz kan laten presenteren, dan is er al een serieuze buffer ingebouwd. De quiz zelf was ook wel leuk gemaakt, met een vrij makkelijk (en dus leuk) niveau. Ook de prijzen waren vrij goed te noemen, al waren de frieten wel vrij prijzig. We behaalden zelfs een leuk resultaat, want met 186 op 220 te behalen punten, sleepten we een sterke 9de plaats (op een 50-tal ploegen) binnen. Samenvattend kunnen we dan ook zeggen dat we volgend jaar deze quiz terug op onze kalender zullen zetten, gewoon omdat het een erg aangename avond was. Ons team bestond uit Carine, Peter, Jan, Stijn en Christof.

Leden commentaar
11-09-200920u00Volley Zonderschot quizZaal Withof - ZonderschotAantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :Zaal Withof Withofstraat 4 2220 Zonderschot (H o/d B)
Behaalde plaats :16 / 38

Behaalde punten :137 / 182

Laatste update :12-09-2009 om 17:29:39

Commentaar
De eerste echte quiz van seizoen 13 ging door in Zonderschot, in een voor ons bekende zaal. We waren goed op tijd, want we stonden scherp om snel eraan te beginnen. We gingen dan ook pijlsnel uit de startblokken met een eerste plaats na twee ronden. Echter daarna was ons kruit snel opgeschoten en zaten we zonder schot. We zakten dan ook een aantal plaatsen per tussenstand en eindigden zelfs op een zwakke 16de plaats op 38 ploegen, de laagste plaats van deze avond en dit met 137 op 182. Echter we kunnen zeker stellen dat het een geslaagde avond was en bovendien een erg plezante quiz. Dit is er zeker een om te onthouden en om terug aan deel te nemen. Er was voldoende variatie in de moeilijkheid van de vragen, maar ook in diversiteit qua type vragen; puzzels, foto's, abc ronde en een linken ronde. Elke ronde had dan nog een driedelig luik, met ofwel een punt, ofwel twee punten ofwel drie punten, hierbij hebben we meestal wel twee of drie punten kunnen halen, dus hier viel het niveau ook wel mee. Ons team voor deze avond bestond uit Paul, Jean, Erwin, Peter M en Christof.

Leden commentaar
19-09-200920u00S Plus quizZaal Steenberg - RumstAantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :welgekend
Behaalde plaats :19 / 39

Behaalde punten :89 / 125

Laatste update :26-09-2009 om 15:24:23

Commentaar
Een jaarlijks weerkerende quiz, met een redelijk niveau en een pittige lijst van deelnemers. Er waren 39 ploegen en 36 daarvan waren gekende namen, dus dan weet je dat de concurrentie moordend is. Een quiz die alles omvattend was; foto's, puzzels, ABC ronde en gewone rondes zorgden voor een totaal van 125, waarbij wij 89 punten scoorden. We hadden wel wat meer punten kunnen halen, maar de stomme foutjes moet je er maar bij nemen en we eindigden dan ook slechts 19de. Ons team bestond uit Carine "Jesse Owens", Jan "buffet", Jean "zamac", Paul " Djeke Mambo maakte bij een Indiaanse een kleine zambo" en Christof "Dizzy".

Leden commentaar
25-09-200920u00KLJ Beerzel quizParochiezaal BeerzelAantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :
Behaalde plaats :11 / 64

Behaalde punten :95 / 140

Laatste update :26-09-2009 om 15:37:20

Commentaar
Zonder in herhaling te vallen met de zegswijze van Paul, gingen we goed van start in deze Klj quiz. We zullen dan maar een ander motto huldigen, namelijk; "te veel moeite levert te weinig op". Een presentatie op de muren, waardoor telkens tot vervelens toe de lichten dienden uitgedaan te worden, zorgde ervoor dat de schwung al zeer snel uit de quiz was. Bovendien zat de zaal veel te vol en als je dan een ronde doet waarbij je potjes moet uitdelen, dan is dit ook niet bevorderlijk voor de snelheid van de quiz. De quiz zelf was wel allesomvattend, alleen is het jammer dat elke ronde per thema was en niet gemengd en dat de muziekronde gespeeld werd door een jongen op een elektrische gitaar, waarbij de liedjes soms te herkennen waren. We stonden gedurende de gehele quiz (althans tijdens de enkele tussenstanden) op een zesde plaats, maar na twee povere rondes (voorlaatste en de laatste) eindigden we 11de op 64(?) ploegen met 95 op 140. Ons team voor deze quiz bestond uit Tilda, Paul, Jean, Erwin en Christof.

Leden commentaar
02-10-200920u00Kunstmin quiz Parochiezaal ElzestraatAantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :
Behaalde plaats :11 / 40

Behaalde punten :81 / 122

Laatste update :03-10-2009 om 15:08:53

Commentaar
Een erg pittige quiz en dit was te merken vanaf ronde een. Elke ronde had een "link", maar deze was meestal moeilijker te achterhalen dan de antwoorden op de vragen zelf. De puzzelronde was, wederom, een dooddoener voor ons, ook al viel de schade deze keer nogal mee ten op zichte van de andere ploegen. Naast de acht gewone rondes was er ook nog een zeer moeilijke ABC ronde en een ronde waarbij je drie foto's moest linken. Wij behaalden drie op tien, maar dit was nog echt een van de betere resultaten van alle ploegen. Dit kwam doordat je meer links kon maken en doordat sommige wel echt ver te zoeken waren. Al bij al een zeer zware, doch leuke quiz met schitterende prijzen, dus wel een om terug te komen (niet alleen voor de prijzen). We (Carine, Tilda, Jan, Jean en Christof) behaalden een 11de plaats (slechtste resultaat van de gehele quiz) op 40 ploegen met 81 op 122. Om toch nog een negatief punt te vermelden; de zal zat veel te vol!

Leden commentaar
DANNY Potverdorie, te laat gezien. Ik wist het nochthans dat jullie naast de deur zouden komen kwissen. Moest wel zaterdag vroeg werken waardoor ik vroeg in mijn bed lag. Hopelijk hebben jullie goed gescoord.
09-10-200920u00Afractie quizParochiezaal SKWAantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :
Behaalde plaats :9 / 34

Behaalde punten :211 / 295

Laatste update :18-10-2009 om 16:21:11

Commentaar
Een quiz voor een goed doel heeft zelden een goed doel voor ogen. Het was een niet echt interessante quiz die rond te weinig leuke zaken draaide. De commerciële kant telde te hard door en daardoor werd het allemaal een beetje te langdradig. De puntentelling was ook overbodig moeilijk en oncontroleerbaar gemaakt, we hadden 211 op 295 punten, met soms vragen die meer waard waren dan anderen, zelfs tot vijf punten en meer van dat fraais. De lange pauze duurde extra lang omdat Jan en alleman bedankt werden voor hun activiteiten voor dit goede doel. De pastoor had er ook een handje in en dat wil meestal weinig goeds beloven. De quizvragen waren te eentonig, te moeilijk en werden onderbroken door praktische proeven zoals choco proeven, maar ook een parelsnoer zo lang mogelijk maken tijdens de "muziekronde" (tv tunes) zat erbij. Deze zaken kan ik niet echt aanbevelen in een quiz. Bovendien slaagden ze erin om, ondanks te lange speeches tijdens de pauzes, de quiz te stoppen om 23u10, maar dan volgde nog de overbodige tombola en de prijsuitreiking. Deze was ook anders dan anders, want eerst werd de rangschikking van de rode lantaarn tot en met plaats elf opgenoemd (omdat zij allen hetzelfde kregen) en daarna de top tien van winnaars naar de tiende. Als je zoals wij 9de op 34 ploegen eindigt, dan zit je daar dus nog een half uur (of meer) te niksen. Samenvattend kunnen we (Tilda, Paul, Erwin, Stijn en Christof) stellen, net als andere quizploegen, dat dit niet voor herhaling vatbaar is, het goede doel ten spijt.

Leden commentaar
16-10-200920u00LCV vrije tijd quizGraaf d'Elissem - OLV WaverAantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :
Behaalde plaats :15 / 33

Behaalde punten :81 / 112

Laatste update :18-10-2009 om 16:29:25

Commentaar
We zaten in een overvolle zaal met tal van topploegen erbij. De punten waren ook niet echt logisch te noemen, want er waren 9 gewone rondes, 1 puzzelronde en 1 raketronde die op twaalf stond, vraag me niet waarom, maar logisch is toch anders. Maar niet getreurd het was een quiz met een wisselend niveau, waarbij we wel meestal acht haalden, op een aantal rondes na en die hebben er dan ook voor gezorgd dat we op een 15de plaats (van 33 teams) eindigden, maar als je ziet welke namen er nog na ons kwamen, dan zijn we (Carine, Jan, Jean, Paul en Christof) zeker tevreden. De punten tussen de teams lagen dicht bij elkaar, alleen de top drie had wat meer voorsprong, maar de andere in de top twintig lagen erg kort bij elkaar.

Leden commentaar
23-10-200920u00Rust Roest quizFeestzaal - TisseltAantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :Gemeentelijke Feestzaal Blaasveldstraat 57 2830 Tisselt (Willebroek)
Behaalde plaats :26 / 35

Behaalde punten :153 / 240

Laatste update :24-10-2009 om 16:01:23

Commentaar
Willebroek, of hoe je telkens gefopt kan worden. Een slechte quiz door tal van zaken en redenen: slecht geluid, veel te donkere zaal, onduidelijke presentator, slechte stoelen, te kleine tafels, waardeloze prijzen, veel te lang durende quiz (laatste vraag om 5 voor 12!) met saaie vragen...zo kan ik nog even doorgaan. De dame die de antwoorden uit onze handen kwam trekken valt ook onder de categorie van onbeleefd/onvriendelijk, maar ik ging niets meer opsommen, dus doe ik het ook niet meer. Een reden dan om terug te komen? Neen, die is er niet, zeker met de aanwezige tegenstanders in de zaal, is de fun er nog sneller af. We (Tilda, Jean, Paul, Erwin en Christof) eindigden dan ook gedemotiveerd met 153 op 240 punten op een 26de plaats (35 ploegen).

Leden commentaar
06-11-200920u00Lisp quizZaal Lispenaar - LierAantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :Rechtover stadion Lierse.
Behaalde plaats :17 / 31

Behaalde punten :89 / 120

Laatste update :08-11-2009 om 12:13:34

Commentaar
Een quiz waarbij elk verloren punt een ware afstraffing is, niet alleen door de makkelijkheid van de vragen, maar zeker ook door de sterke concurrentie. Een quiz die allesomvattend was en, op enkele overbodige vragen na, een blijver is voor de toekomst, simpel omdat het een goede, vlotte en leuke quiz is. Enige minpunt, naast het wat late einduur, was de presentatie, die qua geluidniveau (vooral de muziek) en de kwaliteit soms te wensen over liet. Echter dit kan de sfeer zeker niet drukken en we (Tilda, Jean, Peter M, Erwin en Christof) eindigden met 89 op 120 punten op een 17de plaats op 31 ploegen (het eindresultaat was ons slechtste resultaat gedurende de gehele quiz).

Leden commentaar
13-11-200920u00Soleo quiz kantine FC Bevel


Theo
Aantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :Kantine FC Bevel Laarstraat 5 2560 Bevel (Nijlen)
Behaalde plaats :9 / 40+

Behaalde punten :82,5 / 120

Laatste update :15-11-2009 om 14:04:34

Commentaar
Voor de organisatoren was het hun tweede keer, maar er was weinig op aan te merken, al zijn de veel te lange wachttijden wel een ernstig minpunt. Een dik half uur als pauze en na de quiz ook nog een half uur wachten op de uitslag is een beetje te veel van het goede (slechte). Echter zoals reeds gezegd, was er voor de rest niets te klagen, al was het regelmatig erg rumoerig en waren de prijzen ook geen top. Ben ik toch weer aan het klagen en dit ondanks het feit dat het een leuke quiz, met wisselend niveau, is. Zeker een aanrader om in de toekomst opnieuw te bezoeken. Wel hebben we een aantal punten weggesmeten, maar ik denk dat iedereen dit wel doet, maar ondanks dat scoorden we 82,5 op 120 en waren we hiermee 9de op meer dan 40 ploegen. Toch nog een opmerking (ik kan het niet laten); er waren geen puzzels en dit is altijd wel jammer te noemen. We (Carine, Jan, Theo, Paul en Christof) keerden iets na middernacht tevreden naar huis.

Leden commentaar
20-11-200920u00VOS quizParochiezaal - Oelegem


Theo
Aantal deelnemers :5 / 6

ROUTE :Parochiezaal Venusstraat 8 2520 Oelegem (Ranst)
Behaalde plaats :10 / 21

Behaalde punten :67 / 110

Laatste update :24-11-2009 om 13:14:07

Commentaar
Het begon al slecht, want door miscommunicatie waren we met vijf in plaats van met zes, maar niet getreurd we eindigden nog 10de (op 21 ploegen) met 67 op 110. De quiz zelf is er een om verder te vergeten, want te moeilijk en de slechte presentatie maakte het niet makkelijker. De puntentelling was ook niet helder en de prijzen waren ook geen top. We (Theo, Paul, Erwin, Danny en Christof) kunnen dan ook concluderen dat de verre verplaatsing en het laattijdige einduur niet in de smaak vielen en dat we volgende jaren hier niet zullen terugkomen.

Leden commentaar
27-11-200920u00Sint-Calasanz quizGildenzaal - NijlenAantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :Gildenzaal Gemeentestraat 24 2560 Nijlen
Behaalde plaats :11 / 61

Behaalde punten :160 / 190

Laatste update :28-11-2009 om 10:52:27

Commentaar
Een vaste quiz op onze kalender en dit is zeer terecht. Eigenlijk is er niets op aan te merken, op de laatste vraag na: “Herken de bekende aanwezige gast”. Dat onderdeel is er voor ons te veel aan en mag zo vervangen worden door tien normale vragen. Elke gewone ronde ging over deze datum (wel in het verleden) en daarnaast waren er een groot aantal foto’s (fruit, gestorven in 2009), muziek ( twintig fragmenten met stoffen erin), puzzels en “de slimste Belg”, waarin je tien antwoorden moet geven over een thema (best verhandelde aandelen in 2008 en tien grootste steden van Frankrijk). Twee rondes hebben ons wat “dood” gedaan, namelijk de aandelenronde (4 op 10) en een gewone ronde (7 op 10), voor de rest scoorden we zeer goed, want met 160 op 190 behaalden we een 11de plaats op 61 ploegen. Als je weet dat we bij de tussenstanden respectievelijk 31ste, 9de en 6de stonden, dan is het een vrij goed resultaat te noemen. De prijzen vallen ook goed mee, net als het tempo van de quiz (vrij goed op tijd gestart, slechts een pauze van vijftien minuten en dit zonder tombola en zelfs direct na de quiz de uitslag), dit verdient een extra pluim! We (Tilda, Paul, Peter, David (naast Paul de vervanger van de zieke Jan en Carine) en Christof) kunnen dan ook deze quiz volgend jaar opnieuw noteren als een zekerheid op de kalender.

Leden commentaar
04-12-200920u30Avondje uit quizZaal de Zwaan - H O/d BergAantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :Zaal De Zwaan Stationsstraat 53 2220 Heist-op-den-Berg
Behaalde plaats :11 /50

Behaalde punten :125 / 180

Laatste update :05-12-2009 om 16:04:33

Commentaar
Mixed emotions wad de bedenking bij deze quiz. Er werd gesteld dat de eerste vraag om 20u30 zou gesteld worden, maar er werd om 20u40 slechts met het (overbodige) voorlezen van het reglement gestart en hierbij viel op dat slechts een van de vier luidsprekers werkte. Dit dient zeker op voorhand getest te worden en niet bij de start van de quiz. Het concept, met de vragen op eens scherm, is nooit goed, omdat niemand dan nog echt naar de de vragen luistert, maar wel probeert te lezen en dat is nooit handig met je rug naar het scherm. Wel goed was dat ze dit scherm gebruikten om filmfragmenten te vertonen, alleen was het genre films duidelijk de smaak van de samensteller. Jammer was dan weer dat de tussenstanden alleen werden voorgelezen en niet werden geprojecteerd, nadien werd dit wel opgelost door een blad met de tussenstand door te laten geven in de zaal (iets dat niet altijd even vlot liep). Ook een zware fout is het feit dat de ophalers telkens van dezelfde kant vertrokken met ophalen, namelijk bij ons. De quiz zelf was zeker niet makkelijk te noemen en de drie laatste rondes zorgden ervoor dat we (wederom) het slechtste resultaat van de avond op het laatste haalden, namelijk 11de op 50 ploegen (voor de rest altijd 7de of 9de) met 125 op 180. De prijzen daarentegen waren wel van goede kwaliteit, maar alleen dat kan een quiz niet dragen. Zeker vermeldenswaardig was dat de quiz eindigde om 00u40 en dat is veel te laat voor elke quiz. We (Tilda, Peter, Paul, Jean en Christof) kunnen dan ook besluiten dat het op z'n minst een "twijfelgeval" te noemen is, deze quiz.

Leden commentaar
11-12-200920u00Klavers Hoekske quizZaal 't Klaverke - OLV WaverAantal deelnemers :6 / 6

ROUTE :zaal 't Klaverke Dorp 2 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver)
Behaalde plaats :6 / +30

Behaalde punten :86 / 120

Laatste update :12-12-2009 om 17:02:35

Commentaar
Om met de deur in huis te vallen kunnen we stellen dat de organisatie (veel) beter had kunnen zijn. De ophalers liepen verloren tussen de tafels, het geluid was te zwak achteraan in de kleine zaal, het rumoer in de zaal en achter de toog was erg storend en de presentator sprak niet altijd even duidelijk, maar voor de rest was het een vrij makkelijke quiz waarbij een foutje direct afgestraft werd. Dit is er dus wel een om te onthouden, te meer omdat je hier met zes personen kan quizzen. We (Carine, Jan, Pierre, Paul, Jean en Christof) eindigden op een 6de plaats op een dertigtal ploegen met 86 op 120, hetgeen eigenlijk niet echt een topresultaat is.

Leden commentaar
15-01-201020u00Aronnax quizZaal de Zwaan - Heist o/d BergAantal deelnemers :5 / 5

ROUTE :Zaal De Zwaan Stationsstraat 53 2220 Heist-op-den-Berg
Behaalde plaats :19 / 49

Behaalde punten :165 / 210

Laatste update :21-02-2010 om 10:38:27

Commentaar
Onze eerste quiz van 2010 werd qua resultaat niet echt een super start, maar evengoed kon het wel zo zijn, want we denken dat er iets mis was met de eindrangschikking. Echter dit mag de sfeer niet drukken en het was dan ook een erg leuke quiz, ondanks de twee jokers, vragen per thema en een aantal bijvragen. We behaalden 165 op 210 en volgens ons (en op het laatste overzicht van de organisatoren) een 11de plaats, maar nadien rangschikten ze ons pas als 19de op 49 ploegen. De leden die hiervoor zorgden waren Tilda, Erwin, Jean, Paul en Christof. "Na een reactie van de organisatoren, ligt de fout bij ons doordat er nog een aantal teams jokers hadden ingezet en dat er daardoor bij ons een misverstand ontstond..." "Onze excuses hiervoor en hierbij willen wij dan ook zeggen dat we 19de waren."

Leden commentaar
22-01-201020u00Parochiefeesten St PieterOntmoetingscentrum BallaerAantal deelnemers :4

ROUTE :OC Ballaer Markt 27 2590 Berlaar
Behaalde plaats :6 / 32

Behaalde punten :76 / 100

Laatste update :14-03-2010 om 09:36:12

Commentaar
Het was voor ons de eerste keer dat we naar deze quiz gingen, ondanks dat deze al editie veertien was. De quiz had een wisselend niveau, met een overdaad aan meerkeuzevragen en natuurvragen. Een quiz die volledig gebaseerd was op de interesse van de organisator. Ook waren er erg veel puzzelvragen en was er een rode draad (eigenljk ook een woordpuzzel). Wel jammer was de inzet van een joker, want daar snappen we nog steeds niet de functie van, maar dit terzijde. Al bij al een leuke quiz die bovendien door de beperktheid aan vragen (tachtig en rode draad) snel gedaan was (22u45). De prijsuitreiking kwam er wel pas na een speech van de plaatselijke diaken en dit rond 23u10. We (Carine, Jan, Paul en Christof) eindigden 6de op 32 ploegen met 76 op 100 en hiermee slechts vijf punten minder dan de winnaars.

Leden commentaar
29-01-201020u00Davidsfonds quiz - ReetGildenhuis - ReetAantal deelnemers :6 / 6

ROUTE :Gildenhuis Eikenstraat 13 2840 Reet (Rumst)
Behaalde plaats :13 / 35

Behaalde punten :92 / 115

Laatste update :30-01-2010 om 15:36:19

Commentaar
Dit was een quiz waarbij een verloren punt "dodelijk" is, daar het een makkelijke quiz is. Net na de eerste tussenstand stonden we sterk op een zevende plaats, maar na een slechte ronde over architectuur (daarvoor hadden we slechts 4 fouten gemaakt op 45 vragen) zakten we naar een vijftiende plaats. Deze klap zijn we niet meer echt te boven gekomen en door nog een mindere ronde werd het niet echt veel beter al stonden we toen drie plaatsen hoger. Jammer dat er puzzels ontbraken en ook gewone foto's, maar vooral jammer was de pauze die veel te lang was en dat er een onnodige tombola was. Voor de rest niet al te veel te klagen en we (Tilda, Erwin, Jean, Paul en Christof) werden we 13de op 35 ploegen met 92 op 115 punten.

Leden commentaar
05-02-201019u45Familiequiz HallaarParochiezaal Heist StationAantal deelnemers :5

ROUTE :
Behaalde plaats :3 / 40

Behaalde punten :126 / 150

Laatste update :07-02-2010 om 10:08:59

Commentaar
Op een aantal kleine details na kunnen we zeggen dat deze quiz een topquiz was. Ik zal van mijn hart een steen maken en direct met de negatievere dingen starten: geen puzzels, een tombola, ploegen met meer dan het toegelaten aantal spelers, ploegen die geholpen werden door de obers, te veel ploegen in de zaal en de aanwezigheid van een zattere bende naar het einde van de quiz. Dit is eigenlijk geen echte kritiek, maar het moet gezegd worden. Voor de rest was de quiz echt goed te noemen; het tempo, de moeilijkheid, de ondersteuning door een power point presentatie en filmpjes, de tussenstanden die regelmatig rondgedeeld werden, de presentatie, de foto's op papieren... Door de aanwezigheid van zowel Carine als Tilda was het dubbel jammer dat er geen puzzels bij waren, de andere leden waren Jan, Paul en Christof. Het resultaat kan zelfs goed genoemd te worden, want we werden 3de op 40 ploegen met 126 op 150.

Leden commentaar
12-02-201020u00Pluishoek quizZaal Withof - ZonderschotAantal deelnemers :5

ROUTE :
Behaalde plaats :3 / 39

Behaalde punten :121 / 139

Laatste update :13-02-2010 om 17:47:34

Commentaar
Deze Pluishoekquiz is ondertussen al een vaste waarde op onze kalender. De zaal zit wel altijd afgeladen vol, maar echt storend is dit (nog) noet. Wel storend is de (korte) tombola, maar misschien dat anderen dit wel leuk vinden. Het is een verzorgde quiz die wat wat van alle markten heeft, met tips tijdens de vragenronden zelf (niet storend), blinde kaarten, een alfabetraketronde, puzzels,... Bovendien was de quiz ook vroeg gedaan, meer bepaald rond 23u15. Het is kortweg een leuke en makkelijke quiz te noemen. Je kan er zelfs croque-monsieurs eten, maar de lege borden laten ophalen is wel op eigen risico! Nog iets over de quiz zelf dan; de presentatie verliep vlot en er was weer een mooie power point ter ondersteuning. We (Tilda, Erwin, Paul, Jean en Christof) werden 3de op 39 ploegen met 121 op 139 punten, dit is slechts 2 punten minder dan de nummers 1 en 2 (beide gelijk aantal punten).

Leden commentaar
19-02-201020u00Roba quiz - BegijnendijkParochiezaal BegijnendijkAantal deelnemers :5

ROUTE :
Behaalde plaats :3 / 42

Behaalde punten :202 / 233

Laatste update :21-02-2010 om 10:16:26

Commentaar
Het was voor de organisatoren hun eerste quiz, maar dat was er niet aan te merken. Een erg verzorgde quiz, met een mooie variatie aan vragen tegen een strak tempo. De tussenrondes maakten dat het niveau zelf ook wel wat hoger lag dan een makkelijke quiz en ik vrees dat hierdoor de echte gelegenheidsquizzers wel eens afgeschrikt kunnen worden. De zaal was ook zeker ruim genoeg en de prijzen waren ook van een behoorlijk niveau. Bovendien hadden zij zich niet laten vangen aan een overbodige en tijdrovende tombola, maar kozen eerder om er een erg sterk tijdschema op na te houden en dit was te merken in de gehele quiz. We waren allen nogal goed op dreef, al is er een speciale eervolle vermelding voor "mr triviale informatie", namelijk Peter. De andere leden, die zeker even hard streden waren; Carine, Jan, Pierre en Christof. Ach ja, het eindresultaat dan nog: we hebaalden met 202 op 233, op een punt van de tweede en zes van de winnaars, een erg mooie 3de plaats op 42 ploegen, dit was dus voor de derde keer op rij...is dit dan geen scheepsrecht?

Leden commentaar
26-02-201019u30VTI quiz - LierVrij Technisch Instituut LierAantal deelnemers :5

ROUTE :Feestzaal VTI Lier 1e verdieping Kruisbogenhofstraat 7 2500 Lier
Behaalde plaats :1 / 27

Behaalde punten :143 / 152

Laatste update :27-02-2010 om 15:41:45

Commentaar
Het klopt; drie maal op rij is scheepsrecht, want het werd geen vierde keer een derde plaats! Over de gehele quiz (op 152 punte) hadden we slechts negen fouten, het was dan ook niet echt een moeilijke quiz te noemen. Echter wel een quiz waarbij een verloren punt dodelijk kan zijn. De quiz was quasi allesomvattend, alleen muziekfragmenten ontbraken volledig. Drie andere negatieve zaken waren; een tombola, de geluidskwaliteit en de veel te lange pauze. Echter hiermee wil ik deze quiz zeker niet afbreken, integendeel! Zoals reeds gezegd haalden we 143 op 152 punten en waren daarmee gedeeld 1ste! Volgens het regelement waren we de winnaars, want we hadden meer punten gehaald in de eerste ronde. Vier keer een perfecte ronde, vijf maal een foutje en twee keer twee fouten, zorgden voor slechts negen missers. Wetende dat we vier punten los stonden, werd het nog een ongewoon spannende quiz tot de laatste ronde. Bovendien stonden we van ronde een tot de laatste ronde telkens aan kop. We zijn dan ook bijzonder blij dat we nog eens een quizoverwinning op ons palmares kunnen bijschrijven, ondanks het feit dat we toch wel wat stevige concurrenten in de zaal hadden, ondanks het feit dat er maar 27 teams waren. De "fantastic five" die dit behaalden waren Tilda, Peter, Peter M, Erwin en Christof. Overigens was dit nieuws al wereldnieuws, want onze webmaster was al ter plekke om de nodige foto's te nemen en dit 3 rondes voor het einde!

Leden commentaar
05-03-201020u00KSJ quiz - MechelenKHM MechelenAantal deelnemers :6

ROUTE :KHM Ham Raghenoplein 21bis 2800 Mechelen
Behaalde plaats :4 / 25

Behaalde punten :127.5 / 20

Laatste update :14-03-2010 om 09:35:48

Commentaar
Vooraleer er een vraag gesteld was zagen we dat het een chaotische quiz ging worden. De voorbereidingen liepen dan ook spaak en ontbraken zelfs met momenten. Een aantal voorbeelden zijn: een projectiescherm dat in allerijl werd weggehaald om nadien terug op dezelfde plaats terug te hangen, een kassa aan de inkom, die niet aan de inkom staat, jokerstickers die er niet waren, de verdeling van de papieren,... te veel om op te noemen. De quiz zelf was dan ook te moeilijk te noemen, want de winnaars hadden amper 72% en wij, met een 4de plaats (op 25 ploegen), hadden "amper" 127,5 op 200 (geen 64%!) en de laatsten hadden zelfs geen 70 op 200. Andere minpunten waren: een tombola (met amper een prijs...doe er dan geen), te weinig tussenstanden (voor de pauze zelfs geen), een rode draad, een drinkbeker, antwoordbladen die we niet mochten gebruiken, te weinig variatie in de vragen (geen of nauwelijks sport, geschiedenis, aardrijkskunde...), kortweg een mislukking, zeker door de algehele chaos doorheen de quiz. De zaal zelf was de "polyvalente zaal", waar de naam "fuifzaal" beter zou zijn. Bovendien was deze zaal niet voorzien om de lichten te doven, wanneer er een beeld werd geprojecteerd, althans dan liep het altijd mis en was het echt pikdonker. We hadden dan ook nog een plaats in de zaal (vooraan) waar je nauwelijks zicht had op dat bewuste scherm en zo kan ik nog wel even doorgaan! De lijdensweg die we (Carine, Jan, Pierre, Jean, Peter M en Christof) ondergingen eindigde gelukkig nog net op vrijdag.

Leden commentaar
12-03-201020u00VK De Keyzerquiz - BerlaaOC Ballaer - BerlaarAantal deelnemers :5

ROUTE :Ontmoetingscentrum Ballaer Markt 27 2590 Berlaar
Behaalde plaats :18 / 47

Behaalde punten :119 / 175

Laatste update :14-03-2010 om 09:31:17

Commentaar
Een quiz met veel straffe quizploegen, dus een even straf resultaat als de laatste weken neerzetten zat er niet echt in. Al bij al scoorden we nog behoorlijk met 119 op 175 en hierdoor een 18de plaats op 47 ploegen. Een aantal minpunten van deze quiz: een uitgebreide tombola, een rode draad, een joker en een "kom naar voren kijken, we maken er een chaos van"-vraag. De massa mensen die na de laatste vraag en voor de prijsuitreiking op het podium stonden om te reclameren sprak boekdelen. Niet alle vragen en antwoorden stonden buiten discussie...jammer. Aan ervaring zal het zeker niet ontbreken, want het was voor hen al editie 23! We jokerden goed, we hadden zelfs het lef om te wachten tot de laatste ronde, de puzzelronde was sterk (ondanks het nachtelijke uur) en de startronde ook. De andere rondes waren te wisselvallig om mee te doen voor de prijzen. Wel hebben we (Tilda, Jean, Peter M, Theo en Christof) kunnen genieten van goede verse soep (met balletjes), kriek en gueuze, maar jammer genoeg geen deca koffie.

Leden commentaar
19-03-201020u00Curieus quiz - HODBZaal de Zwaan - Heist o/d BergAantal deelnemers :5

ROUTE :
Behaalde plaats :5 / 56

Behaalde punten :134 / 164

Laatste update :20-03-2010 om 16:30:20

Commentaar
Een quiz die vooraleer begonnen al in de kranten stond door de "Sabam"-affaire, maar laten we hopen dat dit slechts een voetnoot gaat zijn in de quizgeschiedenis. De quiz zelf was een leuke, vrij makkelijke en bijna alles omvattende, gelukkig zonder tombola, joker, rode draad en te lange pauzes. Samenvattend kunnen we gerust zeggen dat het, ondank de paaseieren als prijs, wel een quiz is om te onthouden, iets dat niet alleen blijkbaar zo voor ons team is, want 56 ploegen waren er ingeschreven en daarmee zit de zaal goed, maar niet te, vol. Links en rechts verloren we wel een aantal puntjes, maar ondanks dat werden we sterk 5de met 134 op 164 en dit waren amper vijf punten minder dan de uiteindelijke winnaars. We (Carine, Jan, Jean, Peter M en Christof) keerden dan ook, veel sneller dan gedacht en verwacht, tevreden naar huis rond 23u30.

Leden commentaar
26-03-201020u00FC Deweerdt quiz - BerlaaOC Ballaer- Berlaar

Matthias

GeertAantal deelnemers :5

ROUTE :
Behaalde plaats :11 / 48

Behaalde punten :141 / xxx

Laatste update :28-03-2010 om 09:57:06

Commentaar
De eerste quizvraag was blijkbaar "Zoek de zaal", want in de opgegeven locatie was er een trouwfeest aan de gang. De quiz zelf was een leuke, met wisselend niveau en eigenlijk zat er ook van alles in de pot der vragen. Een jonge, ambitieuze bende die er wel iets van wou maken, zonder al te grootschalig te willen zijn. De zaal zat met 48 ploegen aardig vol en bovendien zaten er ook tal van stevige concurrenten. Enige minpunt was de tombola, maar dat is dan ook echt alles, want voor de rest was alles dik in orde. Uiteindelijk eindigden we 11ste met 141 punten op x punten en dit was eigenlijk wat te weinig. Echter klagen doen we niet, zeker rekening houdende met het feit dat we nog vrij dringend twee mensen dienden te vervangen. Deze vervangers deden het wel meer dan behoorlijk. Een van de twee koos zelfs om niet met z'n eigen team mee te doen (zij werden tweede), maar wel met ons. Dus Matthias en Geert; bedankt om in te vallen. De anderen waren Tilda, Jean en Christof.

Leden commentaar
02-04-201020u00Heidebloem quiz - PutteZaal de Wildeman - PutteAantal deelnemers :5

ROUTE :Zaal De Wildeman Mechelbaan 426 2580 Putte Aan de verkeerslichten in Putte centrum
Behaalde plaats :?? / 35

Behaalde punten :??/ 210

Laatste update :03-04-2010 om 10:32:28

Commentaar
Die zien ons nooit meer terug! De lijst met redenen is te lang om op te noemen en daarom doe ik het nu toch wel! Veel te moeilijke en vergezochte vragen, onbegrijpelijke links die telkens voor zes punten telden ( op vijftien per ronde ), schandalig hoge prijzen voor warme dranken, flaterende jury ( bit - byte ), onrechtvaardige jury ( acht punten werden ons onterecht ontzegd ), weinig interessante vragen, het eind uur was ook tegen half een ( dit kan echt niet door de beugel ), ... kortom ze schoten met een volgeladen pistool in hun eigen voet, want ik vrees dat veel quizploegen zullen afhaken! Het idee van de quiz was vrij goed te noemen, alleen is het hierdoor net misgelopen, omdat je hierdoor ook een beperktheid van vragen vooropzet. Toch een positieve noot; er was geen tombola. We ( Jean, Jan, Pierre, Peter M en Christof ) behaalden ( 118 ) 126 op 210 en waren zo ( 15de ) 10de op 35 ploegen en we kunnen dan ook besluiten dat het, ondanks de thuismatch, een "quiz te ver" is geworden.

Leden commentaar
09-04-201020u00Bestmedia quizZaal Steenberg - Rumst

LucAantal deelnemers :5

ROUTE :Bekende locatie, weinig parking!
Behaalde plaats :

Behaalde punten :

Laatste update :11-04-2010 om 10:09:24

Commentaar
Als je een dikke twee uren voor aanvang van de quiz nog een vervanger voor een vervanger moet zoeken, dan begint de avond al niet goed. Echter niets is minder waar, we eindigden met 90 op 110 op plaats 11 van de 39 ploegen. Een vrij makkelijke quiz met een groot aantal sterke quizteams, dat wil zeggen dat elk verloren puntje dodelijk is; bijna zo mortaal als de Atacamawoestijn. Een strakke timing, die alleen werd verstoord door een overbodige tombola zorgde ervoor dat de prijsuitreiking rond 23u30 plaatshad. Concluderend kunnen we (Tilda, Peter M, Luc, Jean en Christof) dan ook zeggen dat we hier nog wel zullen naar terugkomen.

Leden commentaar
30-04-201020u00JCI quizPZ ZonderschotAantal deelnemers :5

ROUTE :PZ Zonderschot Withofstraat 6 2220 Heist-op-den-Berg.
Behaalde plaats :9 / 41

Behaalde punten :136 / 180

Laatste update :04-05-2010 om 19:36:11

Commentaar
Drie weken zelf niet quizzen is lang, erg lang. We begonnen dan ook met volle moed en een nooit eerder vertoonde samenstelling van ons team. Blijkbaar hadden Erwin en Pierre nog nooit samen meegedaan. We zagen in de zaal tal van kleppers en dat wil zeggen dat we direct sterk moeten starten om niet reddeloos verloren te zijn. Het verliep vrij goed, maar de laatste rondes waren eigenlijk nog beter, want het thema was Nederland (door koninginnedag). Gelukkig hadden wij als enige ploeg een (ex) Nederlander in ons team met Jan. We (Carine, Christof en de reeds vernoemden) behaalden uiteindelijk een sterke 9de plaats op 41 plaats met 136 op 180 punten in deze leuke quiz die vol met linken zat. Enige minpunt was dat er geen puzzels bijzaten, maar echt storend werken deed dit niet, het is dan ook een "blijver" te noemen.

Leden commentaar
07-05-201020u00Don Quichote quizParochiezaal - PutteAantal deelnemers :5

ROUTE :Welbekende locatie
Behaalde plaats :2 / 45

Behaalde punten :96 / 123

Laatste update :08-05-2010 om 11:48:35

Commentaar
Een erg rumoerige quiz, niet echt bestaande uit een quizpubliek, waar het een het gevolg is van het andere. Wel leuk was de afwisseling van de vragen (zelfs over mobiliteit), minder was een tombola, rode draad, ontbreken van tussenstanden en het reeds vermelde lawaai in de zaal. Voor de rest een vlotte quiz die allesomvattend was en daarom toch wel voor herhaling vatbaar. Met 96 op 123 punten eindigden we (Tilda, Paul, Peter, Jean en Christof) sterk op een 2de plaats (op 45 ploegen). Echter indien we tussenstanden hadden gekregen, hadden we zeker twee of drie punten meer moeten gekregen hebben, maar dit is slechts een schoonheidsfoutje in de anders goed georganiseerde quiz.

Leden commentaar
15-05-201020u00Zeekamelen quiz Zaal Forum Beerzel

Vincent

Aantal deelnemers :5

ROUTE :Zaal Forum Jan de Cordesstraat 19 2580 Beerzel (Putte)
Behaalde plaats :29 / 47

Behaalde punten :133 / 200

Laatste update :16-05-2010 om 09:41:42

Commentaar
Het was nog eens lang geleden dat we nog eens gingen quizzen op een zaterdag. Voor de aanvang diende ik dan nog snel (een week tijd) twee mensen bij te zoeken. Dit werden dan vader en zoon (Erwin en Vincent, naast ons Truiense duo (Carine en Jan) en mezelf (Christof). Toen we binnenkwamen zagen we tal van straffe concurrenten en we wisten toen al dat een top twintig erg moeilijk zou worden. Met 133 op 200 werden we dan ook uiteindelijk 29ste op 47 ploegen, wat toch nog behoorlijk kan genoemd worden. De quiz zelf was wel leuk en goed te noemen, ondanks het straffe niveau. Jammer (of net niet?) dat er geen puzzels waren, maar voor de rest was deze quiz wel vrij volledig. Het tempo lag behoorlijk hoog, maar was duidelijk wel noodzakelijk om de quiz rond te krijgen op een "deftig" uur. De zaal zelf was goed (vrij ruim), alleen de tafels waren veel te klein. Het presentatieduo was voor de helft goed te noemen en dat was toch wel jammer. Echter algemeen gesteld; het is een leuke quiz en dus voor herhaling vatbaar, al zouden we deze liever op een vrijdag zien plaatshebben.

Leden commentaar
21-05-201020u00Smurfkes quizLibertuscentrum - Mechelen

Denise

Pascal

Aantal deelnemers :5

ROUTE :Libertuscentrum "De Brug" Nekkerspoelstraat 366 2800 Mechelen
Behaalde plaats :8 / 38

Behaalde punten :82 / 120

Laatste update :23-05-2010 om 10:05:26

Commentaar
Al de tweede week op rij dat ik nog op de valreep twee personen moet bij zoeken om te quizzen, ook deze keer slaagde ik erin. Denise en haar collega Pascal (beide van Reds) waren zo vriendelijk om zeer laattijdig nog in te vallen en hoe! Met 82 op 120 punten werden we (Paul, Peter M en Christof) 8ste op 38 ploegen. Het was een leuke, vrij moeilijke qui die bijna allesomvattend was (1 puzzel is wel wat weinig), gelukkig zelfs zonder tombola, maar jammer genoeg wel met een abc ronde. Een echt minpunt was het laattijdige einduur en dit was vooral aan het lage tempo te wijten. In deze politiek beladen quiz zagen we ook een aantal politici, namelijk Koen Anciaux en Bart Somers (dan weet je al wel welke partij), maar wij zijn en blijven neutraal! De presentatie was in handen van (volgens Peter) Bartje van "Schuif af", namelijk Christophe Stienlet.

Leden commentaar
28-05-201020u00KTA quiz - LierKTA - LierAantal deelnemers :5

ROUTE :sporthal KTA Predikherenlaan 18 2500 Lier
Behaalde plaats :15 / 38

Behaalde punten :81 / 100

Laatste update :30-05-2010 om 09:26:56

Commentaar
Kleine zaadjes in de keuken zou muskaatnoot moeten zijn, maar volgens Paul zijn die zo groot als apenkloten...en geef hem eens ongelijk! Met deze noot eindigden we (Carine, Jan, Pierre en Christof) 15de op 38 ploegen met 81 op 100. De quiz zelf was van een erg wisselend niveau en we hadden wel een aantal punten laten liggen en daardoor zakten we elke tussenstand wel wat plaatsen. Ondanks het quasi totaal ontbreken van puzzels (blijkbaar een nieuwe, jammerlijke trend in quizland), was het een (bijna) alles omvattende en leuke quiz, die alleen wat tempo mistte waardoor de quiz eigenlijk te lang duurde.

Leden commentaar
04-06-201020u00LentekwisPC De Koekoek - Aartselaar

Kurt

Aantal deelnemers :6

ROUTE :Parochiecentrum De Koekoek Lindeboslaan 2 Aartselaar (naast restaurant Cite de Dragon)
Behaalde plaats :9 / 20

Behaalde punten :112 / 145

Laatste update :06-06-2010 om 14:13:48

Commentaar
De eerste vraag voor deze quiz was, door werken en een wielerwedstrijd, "bereik de zaal". Na wat rondrijden geraakten we er ondanks alles. De quiz zelf was er een met een wisselend niveau, maar overwegend toch wel makkelijk. De thema's waren wel de traditionele met een zwaargewicht op geschiedenis, aardrijkskunde, (oude) sport, literatuur en culinair...maar toch zat het volledige pakket erin, behalve puzzels! De laatste ronde waren tien muziekfragmenten waarvan uitvoerder en titel telkens voor 2 punten kunnen zorgen, ook hier was duidelijk de smaak van de opsteller van dienst te voelen. Storend was wederom een overbodige tombola en wat luidruchtige "drinkebroers". Er waren, ondanks slechts twintig ploegen, toch wel een twaalftal echte concurrenten te tellen en we (Tilda, Paul, Peter, Peter M, Kurt en Christof) werden 9de met 112 op 145.

Leden commentaar
11-06-201020u00Boom Tennis quizZaal Gildenuis - Reet


Aantal deelnemers :5

ROUTE :
Behaalde plaats :19 / 37

Behaalde punten :104 / 130

Laatste update :12-06-2010 om 08:50:22

Commentaar
Toen we de namenlijst van de aanwezige ploegen overliepen, gingen we ervan uit dat we een twintigste plaats zouden halen. We "slaagden" met een 19de plaats op 37 teams. Bovendien behaalden we 104 op 130 (80%) en dat waren nog steeds zestien punten minder dan de winnaars, maar daarom niet slecht te noemen. De enige minpunten zijn onderhand al klassiekers: een tombola en geen puzzels! Voor de rest was het een quiz die wel wat van alle markten thuis was (zowel qua vragen als qua niveau) en met een strak tempo. Ondanks dit tempo was de quiz eigenlijk nog wel te laat gedaan. Echter dit kon de sfeer niet drukken en daarom onthouden we (Carine, Jan, Paul, Jean en Christof) deze quiz voor komende seizoenen.

Leden commentaar
18-06-201020u00Lier FeestCC De Mol - Lier

Aantal deelnemers :5

ROUTE :CC De Mol Aarschotsesteenweg Lier
Behaalde plaats :22 / 55

Behaalde punten :116 / 165

Laatste update :20-06-2010 om 13:08:49

Commentaar
Een typische eindeseizoensquiz, met andere woorden veel straffe tegenstanders en een pittige quiz. Vermeldenswaardig is wel dat we eerst voor een andere quiz waren ingeschreven (Rumst), maar dat ik bij toeval vernam via mail, dat deze was afgelast en dit rond 18u30. Gelukkig hadden we nog snel deze quiz. Terugkomend op de quiz, waar wederom puzzels ontbraken, kunnen we zeggen dat vooral muziek, film en literatuur ons "dood" deden, de andere thema's vielen nogal mee, zelfs de alfabetronde. We (Tilda, Jean, Paul, Erwin en Christof) eindigden dan ook dit quizseizoen met 116 op 165 op een 22ste plaats (55 ploegen). En nu volgt dan de grote leegte, de leemte, het zwarte gat van de zomerrust in quizland...

Leden commentaar

Archief 2022-2023
Archief 2021-2022
Archief 2020-2021
Archief 2019-2020
Archief 2018-2019
Archief 2017-2018
Archief 2016-2017
Archief 2015-2016
Archief 2014-2015
Archief 2013-2014
Archief 2012-2013
Archief 2011-2012
Archief 2010-2011
Archief 2009-2010
Archief 2008-2009
Archief 2007-2008Fotos 2007-2008
Archief 2006-2007Fotos 2006-2007Quiz2006.doc
Archief 2005-2006Fotos 2005-2006
Archief 2004-2005Fotos 2004-2005
Archief 2003-2004Fotos 2003-2004Quiz 2003.doc
Archief 2002-2003Fotos 2002-2003
Archief 2001-2002Fotos 2001-2002
Archief 2000-2001Fotos 2000-2001
Archief 1999-2000